x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

12 Dec 2007   •   00:00

Cristina Grosu, Bucureşti. Pentru sosul suedez aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1.500 g mere acre, 250 g maioneză de ţelină, 100 g hrean ras, o cană de vin alb, sare.

Preparare: Merele se spală, se şterg bine cu un şervet şi se curăţă de coajă şi seminţe. Se taie apoi in bucăţi mari şi se inăbuşă in vin la foc potrivit. Cănd au fiert, se strecoară şi se mixează pănă cănd ajung la consistenţa unui piure. Piureul se fierbe la foc mic pănă cănd scade la jumătate. Se dă la rece, apoi se adaugă maioneza, hreanul ras şi se potriveşte de sare. Se serveşte cu cartofi la cuptor.

Tinca Marinescu, Slobozia. Pentru ardeii prăjiţi cu sos vă trebuie următoarele ingrediente: un kilogram de ardei graşi, o cană de suc de roşii, o cană de roşii tăiate, o lingură de oţet, sare, piper, ulei.

Preparare: Ardeii curăţaţi şi fără cotoare se inăbuşă in ulei, cu capac şi după prăjire, se scot pe un platou. In uleiul rămas se pun roşiile tăiate, sucul de roşii, oţetul, sarea şi piperul. Se fierbe timp de două-trei minute, la foc potrivit. Sosul se toarnă peste ardei. Se servesc reci.

Dumitra Pascu, Giurgiu. Sosul de lămăie cu margarină se prepară din următoarele ingrediente: o jumătate de cană de margarină topită, 4 linguri de zeamă de lămăie, o lingură de coajă rasă de lămăie, sare.

Preparare: Se bate bine margarina topită cu zeama de lămăie şi coaja de lămăie. Se drege de sare şi se păstrează la cald pănă cănd se foloseşte la zarzavaturi fierte.

×
Subiecte în articol: agenda