x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    12 Mar 2008   •   00:00

Loredana Grozavu, Craiova. Halvaua de griş se obţine din: margarină topită, o cană de griş, 4 căni de apă, două căni de zahăr, o cană de miez de nucă tăiat bucăţi fine, esenţă de migdale.

Loredana Grozavu, Craiova. Halvaua de griş se obţine din: margarină topită, o cană de griş, 4 căni de apă, două căni de zahăr, o cană de miez de nucă tăiat bucăţi fine, esenţă de migdale.

Preparare: Fierbeţi apa cu zahărul. În alt vas, mai mare, încingeţi margarina şi turnaţi grişul, amestecând repede. Turnaţi siropul de zahăr, nuca şi esenţa de migdale, amestecând mereu, până când halvaua se desprinde de pe pereţii vasului. Luaţi de pe foc, acoperiţi cu un prosop şi lăsaţi să se umfle. Răsturnaţi pe un platou şi presăraţi zahăr pudră şi scorţişoară.

 

Cristina Ionescu, Bucureşti. Pentru a obţine o tartă cu biscuiţi de post aveţi nevoie de următoarele ingrediente pentru blat: 3 căni de pesmet din biscuiţi simpli, 6 linguri de margarină topită, două linguri de zahăr, o linguriţă cu praf de scorţişoară; pentru umplutură: două linguri de zahăr, două cutii (borcane) de compot de caise sau de piersici, 1/2 cană fulgi de porumb, un plic de zahăr vanilinat, două căni de zeamă din compot.

Preparare: Amestecaţi într-un castron toate ingredientele pentru blat, ungeţi o formă şi turnaţi compoziţia, apăsând uşor şi uniformizând. Băgaţi la frigider. Scoateţi fructele din compot şi puneţi-le la scurs într-o strecurătoare, apoi completaţi cu apă sucul rămas pentru a obţine două căni, dacă e prea puţin. Pentru umplutură, puneţi într-un vas zahărul, fulgii de porumb, zeama din compot şi amestecaţi pe foc mic până se leagă bine crema. Luaţi de pe foc, adăugaţi zahărul vanilinat şi amestecaţi mereu până se răceşte uşor. Scoateţi blatul de la frigider şi ungeţi-l cu cremă, apoi ornaţi cu fructele scurse şi daţi la frigider pentru o oră.

×
Subiecte în articol: agenda