x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

23 Iul 2008   •   00:00

"Dacă ar fi să credem pe Esop, pe vremea lui era un singur fel de mîncare: limba. Căci el a spus că mîncarea cea mai rea şi mîncarea cea mai bună este acest organ al limbuţiei. Ceea ce ar însemna că mîncările sînt bune sau rele după cum plac ori nu plac limbii"



"Dacă ar fi să credem pe Esop, pe vremea lui era un singur fel de mîncare: limba. Căci el a spus că mîncarea cea mai rea şi mîncarea cea mai bună este acest organ al limbuţiei. Ceea ce ar însemna că mîncările sînt bune sau rele după cum plac ori nu plac limbii"
C. Bacalbaşa

SORANA IOSIF, BUCUREŞTI. Băutura din votcă, usturoi şi miere se obţine din următoarele ingrediente:  250 g miere, 250 g usturoi, 250 ml votcă.

Preparare: într-un vas din sticlă, cu capac, puneţi usturoiul bine pisat, turnaţi votca şi adăugaţi mierea. După 5 min. amestecaţi, închideţi bine capacul şi lăsaţi la macerat, la întuneric, fără excese de căldură. După o săptămînă, strecuraţi şi puneţi într-o sticlă bine astupată.

CARMEN MIHĂILESCU, SINAIA. Pentru caisele umplute aveţi nevoie de următoarele ingrediente: 1 kg caise coapte, dar tari, 3 linguri zahăr, o jumătate pahar apă, esenţă de rom; pentru cremă: 4 linguri zahăr pudră, 750 ml lapte, o lingură făină, 3 gălbenuşuri, vanilie, un praf de sare; pentru montat: îngheţată de lămîie, frişcă şi fistic.

 Preparare: scoateţi sîmburii caiselor, fără să le striviţi. Fierbeţi zahărul, apa, esenţa de rom şi obţineţi un sirop în care ţineţi 15 min, jumătăţile de caise, apoi le scoateţi într-o strecurătoare. Crema se obţine astfel: frecaţi bine gălbenuşurile cu zahărul, apoi făina, vanilia, turnaţi cîte puţin laptele rece, un praf de sare şi apoi daţi la foc mic pînă se leagă mai tare crema. Jumătăţile de caise, scurse de sirop, le umpleţi cu cremă şi le lipiţi formînd caise întregi.

MARIANA CĂCIULESCU, GIURGIU. Crema de piersici se obţine din ingredientele: 250 ml vin alb dulce, 2 linguri zahăr, 10-12 piersici bine coapte, 2 plicuri gelatină, 2 ouă, frişcă.

Preparare: scoateţi sîmburii, decojiţi şi tăiaţi felii piersicile, apoi le fierbeţi în vinul cu zahăr pînă obţineţi o pastă şi daţi la răcit. Treceţi prin sită pasta şi apoi amestecaţi gălbenuşurile şi gelatina dizolvată. Bateţi spumă albuşurile şi le adăugaţi în piersici. Montaţi compoziţia în cupe, decoraţi cu felii de piersică şi frişcă, apoi daţi la rece.

×
Subiecte în articol: agenda