x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Meniuri cu timbru

Meniuri cu timbru

de Veronica Bectas    |    30 Iul 2008   •   00:00

Aluat de tarte • Budinca de vişine • Crema de vişine

"Cel care primeşte prieteni în casă şi nu este atent cu mîncarea pe care le-o serveşte nu merită să aibă prieteni"
Brillat-Savarin

 
Lucica Stîngă, Ploieşti. Pentru aluatul de tarte aveţi nevoie de: 300 g făină, 250 g unt, 3 gălbenuşuri, două linguri zahăr pudră, vanilie. Preparare: se freacă untul cu zahărul şi gălbenuşurile, apoi se adaugă vanilia şi făina. Se frămîntă 15 minute şi se împarte în bucăţele de mărimea formelor. Pentru forme mai mari, aluatul se netezeşte cu sucitorul. Formele se tapetează cu aluatul care trebuie înţepat în cîteva locuri, ca să nu se umfle. Se dă la cuptor 25-30 de minute, la foc potrivit. Cînd sînt coapte, se scot cu grijă din forme şi după ce s-au răcit se umplu cu fructele şi crema dorită.


Mihaela Ignat, Bucureşti. Pentru budinca de vişine sînt necesare: 500 g vişine, 100 g zahăr, 150 g unt, o cană pesmet, 6 ouă, 6 păhărele cu sirop de vişine, vanilie, o jumătate de cană cu nuci pisate, un praf sare. Preparare: se scot sîmburii fructelor, se presară cu zahăr şi se lasă într-o strecurătoare pentru o oră. Untul se freacă spumă şi se adaugă gălbenuşurile, zahărul, pesmetul, vanilia, nucile pisate, sare şi se încorporează vişinele. Se adaugă şi albuşurile bătute spumă. Compoziţia se toarnă într-o formă unsă, presărată cu pesmet şi se dă la cuptorul încins, 45 de minute, la foc potrivit. Se serveşte cu sirop de vişine.


Liliana Mădăran, Arad. Crema de vişine se obţine din: 500 g vişine fără sîmburi, două gălbenuşuri, 5 linguri de zahăr pudră, un pahar cu vin roşu, două plicuri gelatină, frişcă. Preparare: se pun la rece pentru 5 ore vişinele în vin, apoi se storc fructele printr-o sită, iar zeama se amestecă bine cu gălbenuşurile şi zahărul. La foc mic se bat cu telul pînă se îngroaşă. Gelatina se prepară după indicaţii şi se adaugă în crema fierbinte. Călduţă se toarnă în cupe şi se dă la rece. Se serveşte cu frişcă. (V.B.)

×
Subiecte în articol: agenda