x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Ne place ce apă bem?

Ne place ce apă bem?

09 Aug 2007   •   00:00

Tot mai des auzim următoarea formulare: "Prefer să cumpăr apă plată imbuteliată decăt să folosesc apa de la robinet", asta insemnănd că am inceput să fim interesaţi de calitatea apei de care ne folosim.

Tot mai des auzim următoarea formulare: "Prefer să cumpăr apă plată imbuteliată decăt să folosesc apa de la robinet", asta insemnănd că am inceput să fim interesaţi de calitatea apei de care ne folosim. Nu atăt căt ar trebui insă, după cum arată rezultatele unui studiu de piaţă realizat de compania Neomar Consulting. Astfel, in urma investigării percepţiei populaţiei asupra calităţii apei reci de băut, s-a observat un grad destul de ridicat de mulţumire, mult mai mare in cazul celor ce işi procură apa rece de băut de la făntănă decăt in cazul celor care işi procură apa de la reţeaua publică. Astfel, apa de la făntănă a obţinut o apreciere medie de 8.75 din maximum 10, in timp ce apa de la reţea a obţinut o notă medie de 7.7 din partea consumatorilor.

Concluzie

Calificativele mari date de populaţie apei de la făntănă relevă faptul că populaţia nu conştientizează nivelul actual al calităţii apei pe care o consumă, precum şi problemele de sănătate care pot apărea ca urmare a consumării unei ape netratate, de o calitate destul de slabă şi care nu corespunde standardelor prevăzute de legislaţia in vigoare.

×