x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Nu toate obiectele sunt ceea ce par la prima vedere

Nu toate obiectele sunt ceea ce par la prima vedere

de Maria Enadie    |    28 Mar 2009   •   00:00
Nu toate obiectele sunt ceea ce par la prima vedere

Ce au în comun ziua de 1 aprilie şi designerul de produs? O alăturare cel puţin neobişnuită la prima vedere. Există totuşi un element comun. Şi anume imaginaţia.



1 aprilie este o zi în care trebuie să dai dovadă de multă imaginaţie pentru a reuşi să surprinzi. Pe de altă parte, imaginaţia este caracteristica principală care recomandă un designer de produs în această calitate a sa.

Şi, urmând o logică matematică, putem să concluzionăm că, cel mai bine "ne scoatem" în aceste momente, dacă ne folosim indirect de designer, prin produsele create de el, pentru a atrage atenţia, pentru a surprinde. Este ceea ce am încercat în acest material să facem.

Poate că felul în care designerii pot să-şi demonstreze cel mai bine calităţile este acesta - să conceapă obiecte care în aparenţă "îţi spun ceva", dar funcţionalitatea lor este cu totul şi cu totul alta.

Iată o exemplificare a acestei realităţi în cele ce urmează.

CE PARE NU E CEEA CE ESTE
Suveniruri expuse pe etajere în living - nimic nou! Dar uită-te mai bine - sunt doar formele lor. Deci nu încerca să studiezi vreo statuetă sau să aprinzi veioza verde. Oricum, ţi-ai fi "prins urechile" dacă încercai să o conectezi la priză!

Stikere din vinil cu design original se lipesc pe orice suprafaţă, foarte rezistente, se pot comanda pe site-ul Domestic.fr: stiker "Souvenirs", designe Constantin&Laurene Boym, 170 x 120 cm - 74 euro; stiker pentru priză "Zoo Elephant", design Adrien Gardčre, 50 x 50 cm - 33 euro; şase stikere cu pisici negre în diverse poziţii ("Guitou the cat black"), din vinil, design 5.5 Designers - 53 euro/set.

Fotolii Panda pentru copii, de la Praktiker, diverse modele, din două piese (fotoliu şi scăunel), 53 x 50 x 48 cm - 249,9 lei  Stikere Spirit Rocks, de la Mr Bricolage - 50 lei/set

"Cărţi" - cutii din ceramică pentru cărţi de vizită, unicate, realizate manual, artist plastic Aniela Ovadiuc - 20 euro

Cutie de bijuterii în formă de canapea, de la Bam Boo - 49,99 lei

Ce preferi? Un parchet cu aspect de gresie sau o gresie cu aspect de parchet?

Parchet laminat Mega Clic de la Proges, 8 mm, sistem clic2clic, trafic comercial mediu, tratat împotriva umidităţii, aspect natural de piatră, decoruri diverse - 43,99 lei/mp

Gresie cu aspect de lemn, de la Mr Bricolage

Scrumieră Zar, de la Kare - 48 lei

Acest hidrant nu îţi va folosi decât pentru a stinge... ţigara.
Scrumieră de podea Hydrant, D24 x h60 cm, disponibilă la comandă, de la Kare - 228 lei 

Butoni din porţelan cu diverse forme, de la Mr Bricolage - preţuri începând de la 6,9 lei

Nu poţi lăsa becul simplu să atârne de tavan. Pune o lustră decorativă... în formă de bec! Lampă de tavan Bulb, de la Kare - 543 lei

Cutie pentru CD-uri Can Sortiment, D16,5 x 30 cm, de la Kare - 142 lei

O piesă 2 în 1, de la IKEA: pernuţă şi cuvertură Vărljung, 150 x 200 cm, umplutură poliester, pernă din bumbac, cuvertură din 65% poliester, 35% bumbac - 79,9 lei.

×