x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

06 Iun 2007   •   00:00

Altarul lui Guadalupe, piramidele Soarele şi Luna, Parcul Chapultepec, vestigii ale culturilor aztecă şi maya sau nişte prepeliţe pe petale de trandafir, frigănele cu caimac, fasole boabe cu chile à la Tezcucana, tort Chabela...

Altarul lui Guadalupe, piramidele Soarele şi Luna, Parcul Chapultepec, vestigii ale culturilor aztecă şi maya sau nişte prepeliţe pe petale de trandafir, frigănele cu caimac, fasole boabe cu chile à la Tezcucana, tort Chabela... Bineinţeles, suntem intr-o călătorie imaginară prin Mexic. Şi cănd vine vorba despre acest tărăm de vis, nu pot să nu amintesc faptul că aici, in anul 1968, la Jocurile Olimpice, atleta Viorica Viscopoleanu a reuşit, cu o singură săritură de 6,82 m, să doboare cinci recorduri - recordul stadionului, recordul naţional al Romăniei, european, mondial şi olimpic.

Iar in ceea ce priveşte gastronomia acestei ţări, in primul rănd, găndul imi zboară la cartea scriitoarei mexicane Laura Esquivel "Ca apa pentru ciocolată". Un roman, o carte de bucate, cu o descriere plastică, aş putea spune, a ingredientelor şi a modului de preparare a celor 12 reţete pentru cele 12 luni ale anului. Dar, in acelaşi timp, cartea este şi un "reţetar al fericirii in cuplu". Aşa că, la o ceaşcă de ciocolată caldă, descoperiţi "savoarea" unei lecturi!

×
Subiecte în articol: agenda