x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Pauză de cafea

Pauză de cafea

de Simona Chiriac    |    08 Iul 2010   •   00:00

Când ne gândim la Marea Britanie, ne ra­portăm prima dată la Regina Elisabeta. Ne-o închipuim răsfăţată nu doar cu cele mai frumoase lucruri din lume (nu întâm­plător cele mai luxoase branduri sunt fur­nizoare ale Casei Regale), ci şi cu cele mai rafinate preparate. Nici reşedinţele sa­le nu sunt cu nimic obiş­nuite, castelul Windsor (locul unde Regina - care era alin­­tată în copilărie Lilibet - îşi petrece va­canţele sau weekendurile) fiind cel mai ma­re castel locuit din în­treaga lume.
Cu toate acestea, în viaţa de zi cu zi, atunci când este înconjurată doar de membrii familiei, Regina preferă să mă­nân­ce la micul dejun cere­ale servite în bo­luri ab­so­lut obiş­nu­­ite.

De­ju­nul este compus de regulă din­tr-un pre­parat pe bază din peşte, altul ca­re are prin­tre ingrediente diferite sortimente de carne, budincă, fructe şi, la sfârşit de tot, brânzeturi asor­tate. Simplitate şi mese servite la intervale regulate.

Ca o curiozitate, în timpul dineurilor oficiale, meniul este redactat în limba franceză, iar pre­para­tele sunt extrem de laborioase şi as­pectuoase. Cu toate acestea, Majesta­tea Sa rămâne fidelă ceaiului servit ală­turi de prieteni şi conver­saţiilor. Atunci când pleacă în călătorii mai lungi, bucă­tarul personal are grijă ca Regina să aibă parte de aceeaşi atmosferă... gastronomică.

×
Subiecte în articol: pauza de cafea