Când ne gândim la Marea Britanie, ne raportăm prima dată la Regina Elisabeta. Ne-o închipuim răsfăţată nu doar cu cele mai frumoase lucruri din lume (nu întâmplător cele mai luxoase branduri sunt furnizoare ale Casei Regale), ci şi cu cele mai rafinate preparate. Nici reşedinţele sale nu sunt cu nimic obişnuite, castelul Windsor (locul unde Regina - care era alintată în copilărie Lilibet - îşi petrece vacanţele sau weekendurile) fiind cel mai mare castel locuit din întreaga lume.
Cu toate acestea, în viaţa de zi cu zi, atunci când este înconjurată doar de membrii familiei, Regina preferă să mănânce la micul dejun cereale servite în boluri absolut obişnuite.
Dejunul este compus de regulă dintr-un preparat pe bază din peşte, altul care are printre ingrediente diferite sortimente de carne, budincă, fructe şi, la sfârşit de tot, brânzeturi asortate. Simplitate şi mese servite la intervale regulate.
Ca o curiozitate, în timpul dineurilor oficiale, meniul este redactat în limba franceză, iar preparatele sunt extrem de laborioase şi aspectuoase. Cu toate acestea, Majestatea Sa rămâne fidelă ceaiului servit alături de prieteni şi conversaţiilor. Atunci când pleacă în călătorii mai lungi, bucătarul personal are grijă ca Regina să aibă parte de aceeaşi atmosferă... gastronomică.