x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Platforme pentru TV

Platforme pentru TV

de Alexandru Radescu    |    14 Noi 2009   •   00:00
Platforme pentru TV

Există numeroase variante "aproape comerciale" pentru casa digitală, pe partea de soluţii tv. Tandberg şi Ericsson au prezentat o serie de noutăţi în domeniu, de la HDTV la administrare de conţinut. Printre cele mai interesante se află o platformă tv multiplă care detectează singură prezenţa altor dispozitive, permiţând astfel operatorilor furnizarea de servicii către PC-uri, televizoare sau dispozitive mobile. Practic, un abonat poate întrerupe vizionarea pe un dispozitiv şi o poate relua apoi pe un alt dispozitiv.

O altă soluţie este aceea a unor servicii IPTV către un sistem tv în reţea, fără echipament de tip "top box", aici fiind şi o contribuţie a celor de la Sharp. Folosind doar browserul tv, consumatorii vor putea accesa canale de televiziune, video la cerere sau servicii de informare şi comunicare. Mai puţine echipamente în casă, costuri de achiziţie mai mici, consum redus de energie.

 

Tastatură pentru gameri înrăiţi

5379-106808-04_15_case59.jpg

Când de-abia aştepţi să ajungi acasă, de la serviciu, pentru a te juca la computer, trebuie să ai o tastatură şi un mouse pe care să te bazezi în momentele dificile ale confruntărilor virtuale. Gaming Keyboard G110, de la Logitech, te ajută la personalizare, să comunici mai eficient şi să execuţi comenzi complexe. Iluminarea din spate cu culori preferate îti permite să găseşti tastele corecte şi pe întuneric. În plus, poti configura pâna la 36 de comenzi unice sau macro-uri pe tastele programabile. Pentru a evita ieşirea accidentală din joc, poţi dezactiva tastele Windows/ Context Menu cu modul de comutare game/ desktop. Tastatura G110 va fi disponibilă în ianuarie 2010, la un preţ recomandat de 80 de euro.

 

Boxe

5379-106807-04_15_case56.jpg

Pentru cei care preferă boxe mici, pentru telefon mobil sau alt dispozitiv compatibil, Verbatim a lansat un model care se conectează prin Bluetooth. Pachetul are inclus un cablu audio stereo standard (3,5mm) care îi permite conectarea la orice dispozitiv ce nu este dotat Bluetooth. Bluetooth Audio Cube are o putere maximă de redare de 3 Waţi şi foloseşte patru baterii AA. Distanţa maximă între gadget şi boxe trebuie să fie de 8 metri.

×
Subiecte în articol: afla ce e nou