x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Rachetă pe patru roţi

Rachetă pe patru roţi

de Dragos Stoica    |    23 Aug 2009   •   00:00
Rachetă pe patru roţi

Noul Porsche 911 Turbo va fi dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Frankfurt, care va avea loc în a doua jumătate a lunii septembrie. Cu 100 CP sub capotă, maşina poate atinge o viteză maximă de 312 kilometri pe oră.

Peste o lună, noul Porsche 911 Turbo va putea fi admirat în standurile Messe-ului din Frankfurt. Dacă ne gândim că vorbim despre o maşină ce are un motor de 3,8 litri, dezvoltă 500 CP şi poate lipi acul vitezometrului de valoarea 312 kilometri la oră, probabil că 911 Turbo va fi atracţia principală a Salonului Auto german.

De altfel, noul bloc motopropulsor cu şase cilindri este principalul atu al maşinii, mai ales că vorbim despre primul motor complet nou din cei 35 de ani de viaţă ai motorizărilor Turbo anterioare. Opţional, acesta poate fi acum combinat în premieră cu o cutie de viteze în şapte trepte cu dublu ambreiaj (PDK), care este acţionată de pe volanul ce are două padele de schimbare a vitezei, ca alternativă la volanul standard cu butoane de schimbare a vitezei.

În pofida performanţelor motorului, Porsche 911 Turbo ar trebui să aibă emisii de noxe reduse cu 18% faţă de predecesorul său, conform constructorului german. Consumul este estimat la 11,4 - 11,7 l/100 km, chiar şi în condiţiile unei viteze de acceleraţie desprinse parcă din F1, noul 911 Turbo atingând 100 de kilometri la oră în numai 3,4 secunde!

La vânzare vor exista două versiuni, Coupe şi Cabriolet, ce vor putea fi comandate mai întâi în Germania începând cu 21 noiembrie. Preţul de bază al maşinii, fără TVA şi fără alte taxe naţionale, este de 122.400 de euro pentru Coupé şi de 131.800 de euro pentru Cabriolet. Cu siguranţă nu e o maşină adecvată perioadei de criză, dar ceva mă face să cred că cine îşi cumpără Porsche în ziua de azi oricum n-ar avea prea mari probleme cu declinul financiar mondial.

×
Subiecte în articol: auto porsche 911 turbo