x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Redu, Refoloseşte, Reciclează

Redu, Refoloseşte, Reciclează

de Alexandru Radescu    |    21 Noi 2009   •   00:00
Redu, Refoloseşte, Reciclează

Lenovo a adus în România cinci modele de monitoare, toate înscrise în goana eco a industriei de profil: ThinkVision L1711p, L1951p Wide, L2250p Wide, L2251p Wide şi L2251x. Toate consumă cu până la 53% mai puţină energie decât modelele anterioare, folosesc tehnologia LED, lumina ambientală şi senzori de proximitate, utili la politica de economisire.



Instalarea senzorilor permite reducerea considerabilă a consumului de energie pe intervalul de timp în care nu suntem în faţa calculatorului. Totuşi, cel mai performant este L2251x, care consumă 21 de waţi.

Echipare
Noile monitoare nu conţin mercur şi arseniu, iar masa plastică folosită a fost redusă cu 14%, pachetele fiind astfel şi mai uşoare. De asemenea, materialele de ambalare pentru livrare sunt reciclabile. Lenovo foloseşte o husă protectoare, ţesătură biodegradabilă pentru livrarea modelului L2251x. De altfel, husa a fost proiectată şi pentru a fi folosită la activităţi zilnice precum ducerea hainelor la curăţătorie sau pentru cumpărături.

Monitoarele oferă o rezoluţie de până la 1.680x1.050, un contrast de 1000:1 şi un timp de răspuns de 5 milisecunde. Există şi opţiunea de împărţire a ecranului în mai multe miniecrane, cu scopul de a maximiza funcţionalitatea acestuia şi de a răspunde mai multor cerinţe în acelaşi timp. În plus, la modelul L2251x există şi o cameră video de 2 MP.


TELECOMANDĂ

Inspirată din "Flautul fermecat" (Mozart), telecomanda BeoTime de la Bang & Olufsen ajunge şi pe piaţa românească. Poate fi folosită şi ca un ceas de noptieră cu alarmă. Are senzori de atingere, precum şi suport magnetic de perete. Preţul de achiziţie este de 317 euro, dar numai prin comenzi. (Alexandru Rădescu)

5397-107428-itartmic2.jpg

ROUTER ŞI MODEM
În caz că v-aţi săturat să vă împiedicaţi de cabluri prin casă, puteţi să vă decideţi pentru un router wireless. Asus a adus în România modelul dual DSL-G31, avantajul fiind acela că poate fi folosit şi ca modem ADSL. Interfaţa EZ UI promite o instalare facilă fără nevoia vreunui manual sau CD ajutător. Include suport Wi-Fi 802.11g, oferind viteze de transfer în cadrul reţelei fără fir de până la 54 Mbps. Echipamentul susţine traficul ADSL cu download de până la 24 Mbps şi upload de până la 1 Mbps. Preţ: 199 de lei. (Alexandru Rădescu)

×
Subiecte în articol: afla ce e nou