x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Salonul gastronomic

Salonul gastronomic

31 Oct 2007   •   00:00

Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din Romănia a dat Tărgului Internaţional RomHotel culoare şi aromă. Bucătari din Predeal, Roman, Constanţa şi Bucureşti au adus preparate dintre cele mai alese pentru a fi prezentate publicului. Cu această ocazie, maeştrii bucătari au dorit să arate că medaliile căştigate in ultima perioadă la concursurile internaţionale de profil nu au fost intămplătoare. Cei care au trecut prin faţa standului au putut adulmeca preparate mexicane, tradiţionale romăneşti sau internaţionale. (C.C.)



Gastronomy in Modern Art Festival

In Italia, la Parma, s-a deschis primul festival internaţional "Gastronomy in Modern Art Festival". Această manifestare va dura trei luni. In acest timp, in diverse locuri ale oraşului vor avea loc evenimente pe această temă, reflectată atăt in pictură, sculputură, fotografie, căt şi in filme. Principalul eveniment al festivalului "Foodscapes"va avea loc pe 6 ianuarie 2008, cănd se vor viziona filme de scurtmetraj semnate de peste 40 de autori din toată lumea. (A.B.)

Nunta la romăni


Cu ocazia zilelor dedicate "Toamnei la Muzeul Satului", Ansamblul "Ciohalmul" al Casei de Cultură din Rupea a pus in scenă o nuntă tradiţională specifică zonei, aşa cum se "petrecea" cu 150 de ani in urmă. Manifestarea şi-a propus să promoveze tradiţiile romăneşti autentice, evidenţiind atăt meşteşugurile, căt şi arta culinară. Directorul ştiinţific al muzeului, dr Doina Işfănoiu, a afirmat că acest eveniment a oferit "un strop de adevăr, de autenticitate, aşa cum s-a mai conservat in diverse zone etnografice". (S.C.)

×
Subiecte în articol: food world