Fire de par pe cada, pe perna, pe haine... Caderea excesiva a parului ii sperie pe multi, care se gandesc ca pot ramane fara podoaba capilara. Acestor persoane fitoterapia le pune la dispozitie o serie de plante care stimuleaza cresterea parului. Sunt plante la indemana oricui: ardei iute, patrunjel, urzica, mesteacan, radacina de brusture si iarba mare. De asemenea, se pot folosi si infuziile de salvie, menta, creson, care hranesc, tonifica pielea capului, dar si radacina firului de par.
Folosirea plantelor care stimuleaza cresterea parului este simpla si nu necesita mult timp. Cu infuzia din aceste plante se clateste parul sau se tamponeaza pielea capului. La o jumatate de litru de apa se adauga doua linguri cu planta, dupa ce apa a dat in fiert, si se lasa la infuzat 10-15 minute.MASAJ CAPILAR
Spre deosebire de infuzii, tincturile se intrebuinteaza sub forma de frictiuni. O tinctura recomandata pentru cresterea parului este cea din ardei iute, cu care se maseaza radacina firului de par. Aceasta stimuleaza circulatia sangvina la nivelul pielii capului, tonifica parul si intareste radacina, spune dr. Codrut Tutu, specialist in acupunctura si medicina traditionala. Masajul se poate face zilnic. Dar atentie! Tinctura de ardei iute poate deveni extrem de iritanta daca este aplicata pe rani. Pentru a preveni caderea parului este indicat sa renuntam la tratamentele care ne distrug parul. Printre acestea se numara vopsirea repetata a parului, decolorarile, placa de intins parul, dar si produsele de genul fixativului, al spumei si gelului pentru par. Dar daca parul cade exagerat de mult, acest lucru trebuie sa ne conduca spre cabinetul medicului. "Parul uscat, care se rupe usor, este lipsit de stralucire si cade exagerat de mult ne atentioneaza ca trebuie sa corectam ceva in alimentatia zilnica si ca este necesar un consult medical. Degradarea parului poate reprezenta un element important de diagnostic in diferite afectiuni", spune dr. Luminita-Natalia Sarca, de la Centrul de Diagnostic si Tratament Dorobanti.
|
PETROL. In trecut, femeile apelau la gaz pentru stimularea cresterii parului. In zilele noastre se folosesc produsele pe baza de petrol. Sampoanele si emulsiile cu petrol au efect antiseboreic, antiseptic, ii redau stralucirea si produc o usoara vasodilatatie la nivelul radacinii firului de par.
Citește pe Antena3.ro |