x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul "Tipe" si tipuri de amanti

"Tipe" si tipuri de amanti

19 Mai 2005   •   00:00

Barbatii dau tonul, femeile fac muzica

In numarul trecut, ne-am zbatut ca pestii pe uscat incercand sa dam de cap amanteriei. N-am vrea s-o lasam deci in coada de peste, asa ca haideti sa facem o incursiune prin hatisul de tipe si tipuri de amanti!

  • de MIRUNA MIHALCEA

  • Barbatii care se lanseaza in demersul procurarii de amanta, se trezesc brusc c-o avalansa de optiuni care pur si simplu iti iau ochii. Si mintile, e drept. Ele, pe de alta parte, daca deschid capitolul de negocieri in vederea aderarii la sotul alteia, constata ca oferta e cam saracuta. In general, doua mari categorii atrag atentia.

    AMANTUL OBSEDAT. Pe principiul "sex cat mai mult, mai variat, mai nou si neaparat mai... lung"! Este vorba de barbatul care-ti spune doar din priviri ca te vrea. Treaba care pe tine te maguleste peste masura. Si pe masura. Pe tine si pe stima ta de tine (sine).

    AMANTUL BOGAT. Pe principiul "daca n-arata ca Brad Pitt, macar bani sa aiba". Multi. El e sansa ei de-a scapa dintre tacamuri soioase si de-a patrunde-ntr-un restaurant civilizat, unde ea este cea servita. E sansa ei dea-si umple glastrele cu trandafiri proaspeti. De la florarie, nu din parcul de vizavi. In fine, daca adaugi in cosul de produse si-un parfum, ceva, viata iti pare cu siguranta mai frumos mirositoare...

    AMANTA NAIVA. Cea mai buna optiune. Cu figura angelica si atitudine usor tampa, e purtatoarea stindardului sex-appeal-ului fara ca macar sa-si dea seama ce vartejuri de hormoni starneste-n jurul ei. E usor de cucerit, pentru ca micul ei vocabular nu detine notiunea, iar experienta ei, desi vasta, ramane o necunoscuta ca semnificatie pentru micuta inocenta. Amanta naiva aduce mult cu o papusa gonflabila, cu zambetul senin mereu arborat glorios.

    AMANTA FOCOASA. Cea mai ravnita optiune. Nu pentru multa vreme insa, pentru ca amanta focoasa trebuie intretinuta cu "motorina" din belsug. Si, de obicei, armasarii derutati de fascinanta apartie au prea putini cai putere ca sa alimenteze rezervorul nesecat de dorinte al obiectului pasiunii lor. Amanta focoasa e vampa careia nici un barbat cu revizia sexuala in regula nu i-ar putea rezista.

    AMANTA STEARSA. Varianta de compromis. Daca naivele sunt in inventar si focoasele ruleaza deja in tromba pe autostrada placerilor sexuale interzise, merge si-o amanta stearsa. Ea nu iese-n evidenta decat atunci cand plictiseala conjugala a atins apogeul si se cere imperios o-mprospatare. Amanta stearsa e la-ndemana. Activitatea e benefica pentru ambii. Plictisitul variaza, ea are din nou curaj sa se priveasca-n oglinda. Ba poate da si-o tura pe la salonul de-nfrumusetare, ca i-a venit din nou cheful. Amanta stearsa e premiul de consolare.

    AMANTA LA-NTAMPLARE. Amanta care se iveste din senin. N-are vocatie si nici pregatire corespunzatoare. Dar se nimereste la tanc. Si nici prea multe nazuri nu face, pentru ca o apasa curiozitatea. Nu cauta nimic cu lumanarea, dar nu rateaza niciodata ocaziile. Daca domnul nu e complet paralel cu cerintele dumisale, atunci combinatia ar putea fi una fructuoasa. Amanta la-ntamplare e femeia serioasa care nu se gandeste la prostii, dar le face daca devine cazul.

    AMANTA DE OCAZIE. Sau amanta pansament. Sau amanta de week-end. Sau amanta de dupa-amiaza. Spre exemplu, amanta cu care intri-n vorba in deplasare. Poate fi camerista sau colega de serviciu. Poate fi o amica de-a colegului sau chiar vecina singura si parasita, dornica de consolare. Nevoile si asteptarile celor doi sunt direct proprotionale. Nu se bat cap in cap. Fiecare da cat da si celalalt, si invers. Adica totuna. La sfarsit, fiecare pleaca satisfacut si uita episodul. Amanta de ocazie e un fel de drog de ocazie. Ca o bautura tare pe care n-o servesti in mod obisnuit. Doar la ocazii...

    SEXISME

    Fata morgana si naluca

    Nu stiu cum se face ca amanta, desi e pe buzele tuturor, ramane totusi un fel de necunoscuta. Un fel de frumoasa si misterioasa Fata Morgana. Nu se-arata lumii-ntregi, ca sa nu cada prada oprobriului public. Existenta ei e foarte fragila. Daca-si ridica valul de cumintenie si smerenie cu care pacaleste simtul vizual al majoritatii, sub masca neutra a cumplitului banal, atunci povestea ei de dragoste tainuta prinde aripi. Zboara direct la naiba-n praznic. Si cand te gandesti ca totul era ca-n basme....

    Luceafarul ei bland, pe de alta parte, piere si el, ca o naluca. Numai ca traiectoria lui duce la cutia Pandorei. Plina cu alte Fete Morgana care abia asteapta casting-ul pentru noua poveste de amor interzisa, tesuta iremediabil de natura umana.

    De la Adam si Eva-ncoace, si la capitolul infidelitate proportiile de manifestare sunt radical diferite. Biata de ea, se-agata neputincios de farama ei de extaz, haituita-n permanenta de perspectiva unui umilitor si dureros esec sentimental. Isi traieste fierbinteala sufletului in intimitate, departe de lumina soarelui, impiedicata sa-si strige bucuria-n gura mare.

    Din contra, el se-nfrupta pofticios din opulenta ofertei de trairi interzise. Numai ca o face degajat. Sigur pe sine. El e Adam si el decide. El are mereu mai multe posibilitati. Cararile lui nu se termina niciodata cu semnul de "drum inchis". El nu da socoteala. Pentru ca a sa constiinta mincionasa ii explica cald, matern cum ca barbatul nu e supus greselii si ca toate se trag din nemernicia si nimicnicia Evei. Pentru el, amanta e aproape un soi de blazon. Pentru ea, amantul e chiar un stigmat. Echitabil, nu? Ca-n toate cele ce exista si ne-nconjoara.
    ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul amant