x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Tocana şi supa la superlativ

Tocana şi supa la superlativ

26 Sep 2007   •   00:00

Bucătarii venezueleni au intrat in Cartea Recordurilor cu două preparate care au atras cu siguranţă atenţia: cea mai mare tocană şi cea mai mare supă din lume.

Bucătarii venezueleni au intrat in Cartea Recordurilor cu două preparate care au atras cu siguranţă atenţia: cea mai mare tocană şi cea mai mare supă din lume. Evenimentul a avut loc cu ocazia iniţierii programului naţional de distribuire a alimentelor pentru cei nevoiaşi. Cea mai mare tocană a căntărit 15 tone, iar ceaunul pentru pregătirea supei a cuprins la sfărşit nu mai puţin de 18.000 de litri. Pentru inregistrarea recordului au lucrat peste 100 de bucătari, utilizănd opt tone de legume, 2.000 de kilograme de carne de vită, cinci tone de carne de porc şi pui. Specialităţile alese s-au bucurat de un veritabil succes in răndul degustătorilor. (M.S.)

Serbări cu iz istoric

Kilometri de mici şi de pastramă de berbecuţ, udate din plin cu bere, au făcut deliciul miilor de participanţi la serbările organizate de o fabrică producătoare de bere. Caravana s-a plimbat prin mai multe oraşe din ţară, aşa incăt foarte multă lume s-a bucurat de deliciile pregătite de organizatori. (C.C.)

Bucătar englez invitat la Sibiu

Consiliul Britanic, in colaborare cu Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism din Romănia, a organizat la sfărşitul lunii septembrie la Sibiu un eveniment gastronomic inedit, un adevărat regal de artă culinară. La această manifestare au participat atăt bucătari romăni, căt şi maeştri culinari de la restaurantele din oraşul britanic Liverpool. Ei au pregătit diverse preparate rafinate, spre deliciul invitaţilor. Evenimentul s-a incheiat cu o expoziţie de produse alimentare tradiţionale, specifice zonei Sibiului. (C.C.)

×
Subiecte în articol: food world