x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Un SUV de la Citroën

Un SUV de la Citroën

de Sebastian S. Eduard    |    11 Iul 2008   •   00:00

C – Crosser, frate de sînge cu 4007


C –Celor de la Citroen le lipsea un SUV din colecţie, aşa că au apelat la cei de la Mitsubishi Motors. Crosser este un SUV compact care, la fel ca 4007 de la Peugeot, este primul automobil japonez vîndut sub siglă franceză. Este japonez? Este francez? Care este procentajul? Ce contează atîta vreme cît se mişcă foarte bine...


ATRIBUTE. C – Crosser îmbină la perfecţie atributele unui 4x4 cu cele ale unei maşini sportive. Pe drumurile de munte face faţă cu succes obstacolelor. Cutia de viteze şi tracţiune integrală te îmbie să-ţi faci de cap. Cînd vede în faţă o autostradă nu se intimidează şi arată că şi un SUV poate rula cu 200 km/h fără a se pierde la capitolul stabilitate, sportivitate... nici măcar la "consum".


DOTĂRI. Înăuntru SUV este încăpător. Cum altfel? Sacrificînd portbagajul gigant, poţi cîştiga alte două locuri. Un alt lucru de invidiat: dotările. În "standard" ai CD-Changer, cruise control, Xenon, senzori parcare, tapiserie piele, torpedou cu refrigerare, selector transmisie integrală, 8 airbag-uri. O grămadă de lucruri...

 

Noi am testat

Motorizare:2.2 HDI 160CP
Cutie: 6+1
Viteză maximă: 200 km/h
Acceleraţie:0-100 km/h: 9,9
Consum:7,2/5,9/9,5l
Preţ final: 35.841 Euro

News

BUCHAREST CITY CHALLENGE. Nu mai puţin de 60 de milioane de euro valorează bolizii aliniaţi la startul competiţiei Bucharest City Challenge, care se va desfăşura în acest an în perioada 22-24 august. Desfăşurat în faţa Palatului Parlamentului, pe o lungime de 3.115 km, competiţia va găzdui British Formula 3, FIA GT 1 & 2 şi Dacia Logan Cup. Biletele variază între 20 şi 115 RON. Pe lîngă curse, românii vor putea să petreacă în zonele de entertainment, să viziteze expoziţii de tuning, să se delecteze cu simulatoarele de Formula 1, sau, pur şi simplu, să petreacă, relaxaţi, în spaţiul destinat teraselor.


INSIGNIA. Compania Opel va prezenta pentru prima dată publicului atît versiunea notchback cu patru uşi şi cât şi pe cea hatchback cu cinci uşi ale noului său vîrf de gamă, modelul Insignia, în cadrul Tîrgului Internaţional Auto Britanic (23 iulie – 3 august). Noul Opel Insignia are un design absolut uimitor: ambele versiuni de caroserie se pot lăuda cu o siluetă unduitoare, puternică, dar în acelaşi timp elegantă, fiind desăvîrşite prin plafonul de tip coupé. Designerii noului automobil au creat în mod deliberat versiuni similare pentru a păstra frumuseţea celui mai nou model de automobil de clasă medie al companiei Opel.

×
Subiecte în articol: auto