x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Vânzări-record

Vânzări-record

de Jurnalul National    |    16 Ian 2008   •   00:00

La bursa de peşte de la Tokyo s-a în­re­gistrat cea mai mare tranzacţie de la acest început de an. Un restaurant din Hong Kong a plătit suma-record de 63.000 de dolari pentru 276 de kilograme de ton

La bursa de peşte de la Tokyo s-a în­re­gistrat cea mai mare tranzacţie de la acest început de an. Un restaurant din Hong Kong a plătit suma-record de 63.000 de dolari pentru 276 de kilograme de ton. Preţul unui kilogram de ton a fost astfel cu 30% mai mare decât cel înregistrat în anul precedent. Japonia a limitat de curând pescuirea tonului în apele naţionale pentru a împiedica dispariţia acestei specii de peşte, foarte popular în această regiune (japonezii consumă în prezent un sfert din producţia mondială de ton). (S.C.)

 

 

Conform tradiţiei

Dacian Cioloş, ministrul Agriculturii, a declarat că porcii se vor mai putea tăia o perioadă conform tradiţiei. De Paşti şi de Crăciun, ţăranii vor putea sacrifica anima­lele fără aşa-numita asomare, care presupune anestezierea anima­le­lor înainte de tăiere. Acest lucru este posibil datorită negocieri­lor cu Uniunea Europeană. (C.D.)

 

 

Restaurante cu meniuri sănătoase

Calgary a devenit recent primul oraş din Ca­nada care a interzis folosirea grăsimilor hi­dro­genate în restaurante. Deşi pot fi păs­trate un timp îndelungat, sunt ieftine şi dau o textură cremoasă preparatelor, gră­si­mile hi­drogenate sunt răspunzătoare pen­tru creş­terea riscului reprezentat de bolile coro­na­riene. “Este doar prima etapă. Inter­zi­ce­rea grăsimilor hidrogenate este un pas ex­tra­or­di­nar, dar trebuie să ne gândim şi la edu­ca­ţie şi să-i încurajăm pe canadieni să mă­nân­ce mai sănătos”, a afirmat Thida Ith, pur­­tătorul de cuvânt al Asociaţiei Dieteticieni­lor din Canada. Măsura este cu atât mai be­ne­fică cu cât 40% din canadieni obiş­nu­iesc să ia masa în oraş în mod regulat. (S.C.)

×
Subiecte în articol: food world