x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Arhiva Jurnalul Arhiva Jurnalul Vettel critică noile volane: "Parcă ai pilota vorbind la mobil"

Vettel critică noile volane: "Parcă ai pilota vorbind la mobil"

08 Mar 2011   •   14:32
Vettel critică noile volane: "Parcă ai pilota vorbind la mobil"
Sursa foto: /Reuters

Pilotul german Sebastian Vettel, campionul mondial en titre în Formula 1, consideră că sistemul Kers de recuperare a energiei kinetice, eleronul posterior flexibil şi pneurile degradabile fac ca volanul monopostului să aibă mai multe butoane, iar atunci când le manevrezi este ca şi cum ai pilota vorbind la telefonul mobil.

"Cu toate aceste comenzi de pe volan cu care trebuie să lucrezi, uneori ai senzaţia că pilotezi vorbind la telefonul mobil", a declarat pilotul de la Red Bull Racing într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport.

Referindu-se la rivalitatea sa cu spaniolul Fernando Alonso, Vettel a precizat că pilotul lui Ferrari nu l-a felicitat pentru titlul mondial în luna decembrie, cu ocazia ceremoniei oficiale de atribuire a premiilor pentru sezonul 2010. În ciuda acestui lucru, Vettel consideră că relaţia sa cu asturianul este "bună", iar problemele care au apărut pe circuit în cursul sezonului trecut au fost soluţionate.

Vettel a mai spus că, în cazul în care pe viitor va lucra cu Alonso la Ferrari, nu va exista nici o problemă între ei deoarece "cel mai important este să existe un respect reciproc". Germanul a dezminţit, totodată, informaţia conform căreia ar avea un precontract semnat cu Ferrari, precizând că înţelegerea sa cu Red Bull expiră la sfâîrşitul lui 2011, existând o opţiune de prelungire şi pentru 2012.

În opinia lui Vettel, "Ferrari va fi cea mai puternică echipă în acest sezon, urmată de McLaren, Mercedes şi Renault, iar în privinţa principalilor rivali aceştia vor fi, în opinia sa, Alonso şi brazilianul Felipe Massa, cel de-al doilea pilot al scuderiei de la Maranello.

Comentând accidentul grav suferit de Robert Kubica în timpul unui raliu italian desfăşurat la începutul lunii februarie, în urma căruia polonezul risca să-i fie amputat un braţ, Vettel a explicat că tuturor piloţilor le place să concureze, fiind "dependenţi" de adrenalină.

×