x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Amintiri de colectie

Amintiri de colectie

07 Noi 2005   •   00:00

Iti mai aduci aminte?

  • Editorial de Carmen Anghel
  • Unii oameni traiesc numai din amintiri, isi incalzesc sufletul cu rememorarea unor clipe luminoase din viata lor. Alti oameni isi aduna amintirile in biblioteci, in albume de fotografii. Uneori ajung sa isi vanda amintirile. Altii isi dau seama ca, daca nu vor povesti cuiva ce au trait ei, lumea nu va putea merge mai departe. Pentru ca urmasii sa castige macar o picatura de intelepciune din experienta lor. Te poti considera norocos daca intalnesti pe cineva sa iti invie pentru cateva clipe sau cateva pagini lumea de altadata. Am avut acest noroc si am gasit cativa martori ai unor evenimente care au marcat, in bine sau in rau, societatea romaneasca.

    Si mai exista un fel de oameni. Cei care isi astern amintirile pe hartie, isi pun viata la dispozitia tuturor. Acestia poate ca sunt cei mai curajosi. Iata ce scria unul dintre personajele povestilor noastre: "Voi nota fapte mai importante care, dupa 50-60 de ani sau poate mai tarziu, cand nu mai traieste nimeni din generatia mea, ar indica in ce mediu traia lumea mea cu 100 de ani inapoi".

    Va invitam sa cunoasteti oameni de altadata, care nu mai sunt, si oameni de astazi care au trait si altadata. Pentru ca, asa cum ne spunea "Negutatorul de amintiri", ca sa cunosti sufletul unui popor trebuie mai intai sa-i cunosti amintirile.

    ×
    Subiecte în articol: editie de colectie