x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Au aripioare si picioruse

Au aripioare si picioruse

de Roxana Ioana Ancuta    |    18 Dec 2006   •   00:00
Au aripioare  si picioruse

La gradinita din comuna brasoveana Halchiu, copiii din grupa pregatitoare vorbesc despre ingeri. "Ingerii vin sa ne pazeasca si sa ne alunge visele rele."

Pentru copii

La gradinita din comuna brasoveana Halchiu, copiii din grupa pregatitoare vorbesc despre ingeri. "Ingerii vin sa ne pazeasca si sa ne alunge visele rele."

In clasa, copiii stau aliniati pe scaunele, in semicerc, sunt emotionati si foarte cuminti, cu palmele ascunse timid intre genunchi. Toti stiu ce sunt ingerii, cine sunt ingerii si ii descriu in felul lor. Dar cine-i trimite pe ingeri la noi? "Ii timite Dumnezeu. Sa ne pazeasca si sa ne alunge grijile si vin numai la copiii cuminti, sa-i trezeasca dimineata, sa mearga la gradinita sau la scoala."

"Sa stiti ca ingerii care intalnesc un copil rau pleaca imediat de langa el si merg la altul, bun…" "Ingerii sunt albi, au aripioare, picioruse si degetele." Sau… "Arata ca niste copii cu aripioare si au o trompeta cu care ne trezesc dimineata." Una dintre fetitele de la gradinita halchiana, cea mai vorbareata din grupa, spune incantata ca intr-o noapte a aparut in visul ei un inger care-i promitea ca va avea grija de ea mereu. "Ingerii stau in cer, langa Doamne Doamne." "Ingerii nu dorm, pentru ca au grija sa nu viseze urat copiii." "Nu-i vedem. Sunt invizibili. Apar doar in visele noastre." "Ingerii sunt trimisii lui Doamne Doamne." Ce incantare pe capul micutilor prescolari sa vorbeasca despre ingeri, sa-i descrie asa cum stiu ei, cum si-i imagineaza. Dar, viziunile lor asupra acestor entitati spirituale inzestrate cu calitati exceptionale s-au transpus si pe cate o foaie de hartie. A lucrat imaginatia fiecarui copilas si in cateva minute, nu foarte multe, hartiile lor au fost "ocupate" cu fel de fel de ingeri viu colorati, de toate marimile, obligatoriu cu aripi, cu picioare lungi sau foarte scurte, cu pantaloni sau cu fuste. Pana la urma, nici unul dintre copii nu si-a dat seama ca, de fapt, ingerii erau mai aproape de ei decat si-ar fi imaginat. Erau printe ei. Langa ei. Erau chiar ei…

"Sa stiti ca ingerii care intalnesc un copil rau pleaca imediat de langa el si merg la altul, bun…" "Ingerii sunt albi, au aripioare, picioruse si degetele."

"Ingerii stau in cer, langa Doamne Doamne." "Ingerii nu dorm, pentru ca au grija sa nu viseze urat copiii." "Nu-i vedem. Sunt invizibili. Apar doar in visele noastre."

"Ii timite Dumnezeu. Sa ne pazeasca si sa ne alunge grijile si vin numai la copiii cuminti, sa-i trezeasca dimineata, sa mearga la gradinita sau la scoala"

"Ingerii: Mananca tot ceea ce mancam si noi. Parul lor este alb sau negru. Dar si galben, albastru sau verde. Asa i-au desenat copiii! Sunt si fetite si baieti"

Trimisii Lui Dumnezeu
Ingerii: "Mananca tot ceea ce mancam si noi." "Parul lor este alb sau negru." Dar si galben, albastru sau verde. Asa i-au desenat copiii! "Sunt si fetite si baieti." "Ba nu, sunt numai baieti ingeri." "Canta la trompete dimineata, ca sa ne trezim." "Sunt trimisii lui Doamne, Doamne." Unii (ingerasi) au degete (trei, cinci…), altii au flori cu patru petale in loc de palme, dar au fost cativa si cu forme nedefinite. Cei mai multi poarta diademe si, de asemenea, zambesc. Asa i-au desenat copiii! Zambitori si cu ochii rotunzi. Exact cum sunt si ei, copiii, ingerii nostri de pe pamant, de cele mai multe ori.

Le poarta de grija copiilor
Ingerii sunt buni cu oamenii. Ne fac fericiti iarna, atunci cand isi scutura aripile, iar puful lor cade peste noi sub forma fulgilor de nea. Asa se spune… ca ingerii ne trimit fulgii de zapada…Ingerii sunt adorati de copii… Poate pentru ca au auzit despre ei, despre ingeri, ca sunt buni, ca ii iubesc mult pe copii, ca le poarta mereu de grija, asa cum au spus multi dintre ei - "Ii trimite Dumnezeu. Sa ne pazeasca si sa ne alunge grijile si vin numai la copiii cuminti, sa-i trezeasca dimineata, sa mearga la gradinita sau la scoala" - ca au aripi "pufoase" si "trompete dragute".

Zece lectii "primite in dar" de la ingeri
"Viata in integritate. Exista doar clipa prezenta. Toate conflictele sunt in interiorul mintii voastre. Purifica-ti alimentatia. Nu daruiti pentru a primi. Petreceti timp, singuri, in natura. Detasati-va de materie. Nu judecati. Traiti acolo unde constiinta voastra e focalizata. In toate lucrurile laudati-l pe Dumnezeu" (www.lumea ingerilor.ro)

Cuvantul inger deriva din grecescul "anghelos", care inseamna "mesager". Ingerii il slujesc pe Dumnezeu, asa cum spuneau si copiii in descrierile lor, dar si pe om. Ingerul este un intermediar intre El si om. Alaturi de om sta si un inger pazitor, care-l ghideaza pe muritor si-l sustine pe drumul vietii. Intotdeauna, in preajma Sarbatorilor de iarna, miresmele povestilor despre ingeri sunt mai parfumate.
×