x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Barfa si zvonul

Barfa si zvonul

03 Oct 2005   •   00:00

Credeti ca Ceausescu este ingropat la Cimitirul Ghencea? / Presedintii nostri sunt alesi pentru ca asa vor americanii? / Va place sa barfiti?

Tehnici de relaxare


editorial de CARMEN ANGHEL
Ah, cat este de relaxant sa stai la gura sobei, la poarta, acum mai putin, ca ploua, langa calorifer sau la un pahar de ceva si sa intorci pe toate partile ceea ce a facut, a zis sau a realizat un prieten, un vecin, o ruda sau un coleg de serviciu.

Adica, pe romaneste, sa barfesti. Sa ti se umple gura de pofta de a tavali putin prin noroi una dintre victime, sa o infasori, de pizma, ca intr-un cocon de venin. Sa o vezi cu ochii mintii cum moare strangulata de invidia ta. Asta, cand victima a facut ceva ce tu nu ai putea face sau ti-ar fi prea lene, dar ce mult ti-ar placea sa fii ca ea! Iar daca prietenul, vecinul, ruda sau colegul au calcat putin stramb, atunci - hahaha! - razi, razi si ii porcaiesti, si iar razi, de parca toti circarii din lume ar face giumbuslucuri in fata ta.

Pentru unii, barfa este seva vietii. De la babele care stau in fata blocului, si atunci cand treci te analizeaza de la celula degetului cel mic pana la ultimul fir de par din cap si trec in revista toate relele care cred ele ca le-ai facut, pana la intelectualul rasat, care isi uita "rasa" si se afunda in aceeasi melasa cu miros de baba in fata blocului.

Barfitul este o arta. Trebuie sa ai tinere de minte si imaginatie multa. Adica sa nu uiti pe cine cu cine ai barfit si sa poti sa infloresti anumite fapte ca sa devina povestirea mai interesanta. Altfel... daca plictisesti auditoriul, s-ar putea ca urmatoarea victima sa fii tu. Hahaha!

×
Subiecte în articol: editie de colectie