x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Bis si dupa 21 de ani

Bis si dupa 21 de ani

de Simona Ecovoiu    |    22 Mai 2006   •   00:00
Bis si dupa 21 de ani
FARA TROFEU, DAR POPULAR
In 1985, la Festivalul "Mamaia", Cornel a cantat pentru prima data piesa "Nu iti spun te iubesc"...

Din cauza bolii, Cornel Constantiniu, unul dintre cei mai indragiti solisti ai Romaniei, se vede nevoit sa vorbeasca despre muzica doar la timpul trecut. Dupa dificila operatie efectuata la Viena, interpretul, diagnosticat cu Parkinson, credea ca sansele de a reveni pe piata muzicala cu un nou album vor fi mari. Dar lucrurile nu au iesit asa cum si-a dorit Cornel Constantiniu. Deocamdata, interpretul a renuntat la colaborarea cu prietenul sau de o viata, Laurentiu Cazan, cel care i-a compus "Si iarasi voi zbura", o melodie cu versuri optimiste. "Nu pot canta piesa, am incercat, sunt pasaje la care nu ma pot descurca", a declarat artistul.

DIFUZATA LA GREU. Dar sa ne intoarcem in timp, caci melodia "Nu iti spun te iubesc" a ramas de referinta in cariera sa artistica: "Versurile sunt frumoase, de suflet, au prins la public. Piesa a fost compusa in 1985 de celebrul Ionel Tudor, pe versurile Andreei Andrei, pentru Sectiunea «Interpretare» a Festivalului de la Mamaia, unde am obtinut Premiul de «Popularitate»". Desi nu s-a intors acasa cu Trofeul "Mamaia", melodia avea sa devina slagar, fiind difuzata in nestire la radio si tv.

IN RECITAL LA "TANASE"

La insistentele lui Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Bucuresti, Cornel Constantiniu a revenit pe scena. Astfel, cateva minute bune, el face parte din distributia spectacolului "Mama Boema", readucand in atentia publicului cateva dintre slagarele sale, printre ele numarandu-se si "Nu iti spun te iubesc!": "Spectatorii ma aplauda minute-n sir, mi se cer bis-uri, asta imi aminteste de vremurile de altadata. Le multumesc celor care nu m-au uitat, celor care ma sprijina in continuare, celor care imi respecta anii de munca".

10 ORE A DURAT OPERATIA PE CREIER A SOLISTULUI

Pentru cele doua operatii la care a fost supus de cel mai bun medic din Viena, Cornel a avut nevoie de o suma mare de bani. Asa ca a apelat la ajutorul fanilor sai, la Guvern, la Ministerul Sanatatii. Totusi, la iesirea din spital, solistul, refacut peste asteptari, ramasese dator cu 11.500 de euro. "Am suferit doua interventii chirurgicale. Cea pe creier a durat 10 ore, fiind anesteziat doar local. A fost foarte greu sa stau nemiscat atatea ore. Doctorul m-a tinut de vorba pentru a nu adormi. Iar sotia mea, Domnica, a stat tot timpul langa mine. Rezultatele au fost bune, am scapat de tremurat si mi-am recapatat tonusul vocii", povesteste solistul. Dupa 40 de ani de casnicie, timp in care a trecut si prin mari incercari, Cornel s-a simtit dator sa-i daruiasca iubitei sale partenere de viata un inel din aur, pe care si-a inscriptionat numele. Constantiniu a anuntat ca intentioneaza sa infiinteze o fundatie prin intermediul careia sa-i ajute pe toti romanii bolnavi de Parkinson: "Este o boala pacatoasa, din cauza ei nu imi mai pot continua cariera muzicala".

TEXTIERII, BINE PLATITI

Va mai amintiti versurile "Nu iti spun «Te iubesc»/ Prea devreme-i acum/Vorbe mari eu nu vreau sa-ti spun?"... Faceau furori in 1985: "Am castigat bani frumosi din drepturile de autor. Inainte de Revolutie, textierii erau rasplatiti pe masura si la timp. Acum lucrurile stau altfel, am primit, din vanzarile unui album, cat sa-mi ajunga de un cartus de tigari. Nu eram trista cand am scris versurile acestea, dimpotriva, imi mergea bine, eram fericita. Nu trebuie sa fii depresiv ca sa scrii versuri triste", spune autoarea versurilor, Andreea Andrei.

×
Subiecte în articol: editie de colectie