x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Cele 11 seri magnifice

Cele 11 seri magnifice

05 Sep 2005   •   00:00
Cele 11 seri magnifice

A fost odata "Folk You!". Ca daca n-ar fi, nu s-ar mai povesti... Costinesti. Vama Veche. 2 Mai. Gura Portitei. Vama Veche. Costinesti. Acesta a fost traseul folkului de tabara. Amfitrionul celor 11 seri de folk la malul marii a fost Motu Pittis.

DACA V-AU PLACUT BUFONII, MAI POFTITI!


19 artisti ne-au ajutat sa construim "Podul de piatra" al folkului. Mircea Vintila a cantat-o pe "Miruna", Marius Batu ne-a soptit duios "Ce-ai omorat omorat ramane", Ducu Bertzi ne-a "colindat" cu melodiile sale de suflet, Victor Socaciu a venit cu ingerul vagabond, Charlie Chaplin, Nica Zaharia ne-a reamintit gustul gutuii galbene, Tatiana Stepa si Magdalena Puscas au refacut Partajul. Doru Stanculescu s-a leganat pe sub flori, Mircea Baniciu ne-a oferit o esarfa-n dar, Dinu Olarasu ne-a cantat despre plicuri goale, Florin Chilian, despre "Termopane", iar Vasile Seicaru a fost socat sa vada oameni parca rasariti din nisip cantand "O, biet actor, o, biet artist, rolurile mor, viata e un teatru trist". Nicu Alifantis a adus "Piata Romana" pe plaja, iar Alexandru Andries ne-a servit cascaval la telejurnal. Tot pe plaja. Tocmai din Germania, Mircea Florian a venit cu "Veverita". Nicu Alifantis si Dinu Olarasu au facut reverenta in fata mentorului Mircea Florian.

POVESTI NEMURITOARE PE NOTE


Tot ce-a fost in viata lor odata nu vor lasa uitarii. O iubire, un gand, o durere, un suras, un vis. O, biet artist, viata e un teatru trist… Bucati de sine, suflete sfasiate, minti prea lucide. Toate, stranse in cantece compuse dintr-o data sau dupa ani si ani. Un anotimp. Un an, un timp. Un barbat, o femeie, o poveste. Povestea unui cantec.

O OAZA DE SPERANTA


"Stimati prieteni, tin sa va multumesc pentru frumoasa initiativa de a publica in Jurnalul National povestea minunata care se intampla la malul Marii Negre - revenirea la putere a FOLK-ului." Este doar una dintre dovezile ca ati fost alaturi de noi, fie doar si cu sufletul.

×
Subiecte în articol: editie de colectie