x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Cine-i sefu’?

Cine-i sefu’?

de Dana Andronie    |    Catalina Iancu    |    09 Oct 2006   •   00:00
Cine-i sefu’?
VREAU DUSMANII SA-I OFTIC
Manelistii de succes iau muzica de la sarbi, arabi sau turci si o "traduc".

O piesa sarbeasca a devenit dupa mai mult de trei decenii slagar manelist datorita lui Adi de la Valcea, care din "Umoran sam, priateliu, umoran!" (melodia lui Jasmin Stavros) a facut "Suparat sunt, Doamne, iarasi, suparat". Cand slagarul era pe buzele tuturor, o ureche avizata a atras atentia asupra "furtului". Nu vrem sa-l punem la zid pe Adi de la Valcea, dar e putin probabil ca manelistul sa-i fi platit sarbului, retroactiv, drepturile de autor.

CASTIG. Sorinel Pustiu este destept si a furat "Le, le, le" nota cu nota. Mai avea putin si-o fura si pe... Loredana! Dar textul e... original. Il reproducem integral ca nu care cumva sa fim acuzati de plagiat! "Sunt desteptu’, sunt desteptu’/Primul pas il fac cu dreptu’... /Nu degeaba-mi spune sefu’/Cine-i sefu’?/Eu sunt sefu’/La dusmani le iau tot chefu’/Nu fac primul pas cu stangu’/Rade lumea si pamantul, maiiiii...!!!!!!". Chiar ca-i de ras! Stati sa vedeti ce mai urmeaza... "Sunt mereu cu-n pas in fata/ Si stiu ce vreau de la viata/ Joc cu cartile pe fata/ Eu sunt miruit de mic/ Orice fac am sa castig/ Vreau dusmanii sa-i oftic...". De castigat castiga pana cand o sa i se infunde. Poate compozitorul Mihai Ogasanu o sa-l dea in judecata ca sa nu mai faca Pustiu pe desteptu’. Sa vedem apoi cine-i sefu’! Catalin Arabu este "arab" asa cum Petre Roman este ruda cu camioanele Roman. "Nu pot sa cred" este doar una dintre piesele copiate (melodia originala "Moshik Afia" a lui Halom Matok) din repertoriul lui Catalin, un arab care este printre manelisti.

Si Minune are pe ici, pe colo prin partile esentiale melodii de "inalta" inspiratie. "Soarele imi bate-n geam" seamana pana la ultima nota cu CJ Stone - "Infinity".

Ce destepti sunt manelistii! Iau piese de succes, doar le "traduc" pe limba lor si gata slagarul!

×
Subiecte în articol: editie de colectie