x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Cu Ceausescu in jurul lumii

Cu Ceausescu in jurul lumii

23 Ian 2006   •   00:00

Cum a ajuns cuplul Ceausescu in America, dar si la curtea regilor Spaniei si ai Marii Britanii. Veti putea vedea imagini inedite din vizitele celor doi in lume.



PARCUL DE DISTRACTII


editorial de Carmen Anghel
A fost primit cu cele mai mari onoruri la cele mai inalte curti ale Europei.
A facut echilibristica intre cele doua mari puteri ale vremii: SUA si URSS.
A stat alaturi de cele mai mari capete incoronate. Probabil, daca ar mai fi trait, Nicolae Ceausescu ar fi facut totul pentru a ajunge pe Luna, noua frontiera a oamenilor.
Nu am incercat sa facem o analiza a politicii externe a lui Ceausescu.
Am facut o calatorie in timp, alaturi de el, sa vedem lumea asa cum a vazut-o el si sa urmarim cum toate marimile lumii, indiferent de religie, indiferent de linia politica, indiferent de ceea ce spuneau ca urmaresc de la evolutia societatii, l-au primit, l-au onorat, au incheiat cu el tratate "de buna colaborare si prietenie".
Fotografiile... Unele care nu au mai fost publicate niciodata, unele "scapate de sub control", cu cei doi in atitudini intime sau neprotocolare, in locuri in care romanii nici nu visau sa ajunga vreodata, ca sa nu le fie ghicit si pedepsit visul... Ei la curti regale, ei la piramide, ei in jungla, in America Latina, la Casa Alba, la Vatican!
Si te intrebi, a cata mia oara, cum a fost posibil? Si te atinge indoiala si te intrebi pe dos: dar daca l-am privit noi gresit, daca, din ura, am incercat sa il minimalizam, sa il stergem de tot? Daca el era chiar un mare diplomat, "un mare om de stat"? Pentru el, lumea a fost un parc de distractii? Sau un loc de aplicatii?

×
Subiecte în articol: editie de colectie