Romancele nu mai avorteaza! Numarul de avorturi a scazut de la 1.000.000 in 1992 la 182.000 in 2004. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Ministerul Sanatatii ce va fi publicat anul acesta.
|
|
INTERZIS. Fara drept de replica, 23% dintre tinerii cu varste cuprinse intre 15-30 de ani au strigat "interzis!!!" avorturilor. Cine sunt acei tineri si mai cu seama cum vad ei viata?â¦
Sa inteleg ca cei 58% dintre locuitorii gliei cu varste cuprinse intre 31-55 ani au incercat "sa le dea peste nas mucosilor" scandand "sa fie liber avortul"?! Deci ca sa gandesti asa trebuie sa fii matur si⦠invatat. Altfel, cum 56% dintre persoanele chestionate de operatorii CURS, cu studii peste liceu, au fost de acord cu afirmatia "libertate avortului"?!
CONDITII. Pare-se ca banii au ajuns sa ne conditioneze viata - 55% dintre conationalii cu venituri peste medie au glasuit: "da, sa fie liber!". Si asta impotriva a 51% dintre cei cu venituri sub medie⦠Banu-i ochiul dracului sau al ratiunii?
Sa luam regiunile istorice: cei din Crisana-Maramures sunt cei mai inversunati in privinta avorturilor - 25% dintre ei spun simplu: nu mai vrem libertate avorturilor; la polul opus este Capitala⦠Da, frati romani, locuitorii Bucurestiului au spus "nu" in proportie de numai⦠13%; banatenii, intr-un procent de 21 afirma sus si tare: avortul liber - ba!; moldovenii sunt cu un pas inapoia fratilor moroseni - 24% dintre ei resping ideea libertatii avortului; urmatorii in clasament sunt muntenii - 19% dintre locuitorii Munteniei au rostit intr-un glas: Nu avorturilor libere!
Citește pe Antena3.ro
In ceea ce priveste practica avorturilor in Romania, considerati ca aceasta ar trebui...?
| ||
|
|
URBAN VERSUS
RURAL
Dupa mediul rezidential, conservatorismul locuitorilor din mediul rural (24%) a castigat in lupta cu libertatea orasenilor (15%). Persoanele chestionate, oraseni de loc, intr-un procent de 27 sunt de acord cu ingradirea avorturilor... orasenii sunt umar la umar cu fratii nostri din mediul rural... 24% dintre ei sunt pro ingradirii avortului... Mediul urban depaseste mediul rural... cand vine vorba de libertatea avortului - 55% dintre oraseni scandeaza libertate avorturilor. Mediul rural vine din urma: 47% dintre locuitorii de la sate spun da! Printre romanii chestionati au existat si pudici: 3% dintre locuitorii mediului rural au refuzat sa raspunda unei astfel de intrebari; si printre oraseni se afla astfel de persoane, mai precis 5%. DE CE ALEG ROMANCELE SA RENUNTE LA SARCINA? Cel mai recent studiu realizat in Romania de Ministerul Sanatatii arata ca 53% dintre avorturi au fost efectuate in vederea limitarii numarului de copii, 30% din motive economice sau sociale (venit scazut, somaj, teama de a pierde serviciul), 11% din cauza unor motive legate de partener, 4% din motive medicale (sarcina punea in pericol sanatatea femeii) si 3% din motive eugenice (malformatii fetale). Utilizarea avortului pentru limitarea numarului de copii a fost mentionata ceva mai des de femeile din mediul rural - 56,7%, de femeile din Muntenia - 59,4%, cele de peste 34 de ani - 69,4%, iar de femeile de etnie romana - 54% si maghiara. Motivele socio-economice au fost mentionate de mai mult de o treime dintre femeile din Bucuresti (36%), unde viata este mult mai scumpa si problema locuintelor este din ce in ce mai mare, si mai putin mentionate de femeile cu studii superioare si cu statut socio-economic inalt. CE SPUNE LEGEA ROMANIEI Codul Civil recunoaste existenta copilului din ziua conceptiei, cu o conditie: sa se nasca viu (art. 7 alin. 2 Decretul 31 din 1954). Pentru ca nu este posibila stabilirea cu exactitate a momentului conceptiei, art. 61 din Codul Familiei stabileste o prezumtie legala cu privire la perioada acesteia: ea reprezinta timpul cuprins intre a 300-a si a 80-a zi dinaintea nasterii copilului. Deci, pentru ca un copil sa fie considerat viu este necesar sa fi respirat macar o data dupa nastere, chiar daca a murit. |