x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie High life in Primaverii

High life in Primaverii

de Paula Mihailov Chiciuc    |    20 Feb 2006   •   00:00

"ZONA ZERO" IN POST-COMUNISM
Desi este cea mai costisitoare zona a Bucurestiului, Cartierul Primaverii se mentine in topul preferintelor noilor imbogatiti din elita romaneasca de tranzitie.
"ZONA ZERO" IN POST-COMUNISM
Cu mustata miliardarului Tiriac, talentele Romanitei Iovan, buricul Anei Lesko si inventivitatea lui Dinescu am putea compune prototipul noilor elite












Desi este cea mai costisitoare zona a Bucurestiului, Cartierul Primaverii se mentine in topul preferintelor noilor imbogatiti din elita romaneasca de tranzitie.

Tranzitia catre economia de piata a nascut o noua elita si noi standarde. Deoarece Cartierul Primaverii a fost pana de curand locul privilegiat al "elitei rosii", "esalonul doi" al actualei clase politice, al vietii artistice sau al mediului de afaceri considera de "bon ton" sa aiba casa in Primaverii. Astfel ca, la un simplu tur de cartier, aveti sansa sa admirati cele mai noi modele de masini, de blugi ori cizme cu cristale Swarowski.

ZGARIE-NORI. Ultima moda in materie de high life in zona selecta a Capitalei - Dorobanti-Primaverii - este inceperea zilei de lucru intr-o cafenea bancara. Ofertele se inmultesc pe zi ce trece. Va puteti plati facturile sau efectua tranzactii bancare savurand o cafea. Tot la cafeneaua bancara va puteti intalni si impresiona prietenii. Sediile unora dintre cele mai puternice institutii financiare se afla in aceeasi zona, fiind usor de recunoscut dupa arhitectura tip "zgarie-nori".

"SHOPPING ELDORADO". Pentru lumea "cu dare de mana", loc bun de cumparaturi e Calea Dorobantilor. Mofturile si pretentiile oricarui impatimit de shopping sunt satisfacute aici: marfuri de lux de la Roma sau Paris, cu pret mai mare aceluia cu care sunt vandute americanilor. Un loc bun de plimbare insa, pentru ca aceste magazine sunt uneori mai aglomerate decat parcurile Capitalei.

Regizorul Sergiu Nicolaescu si fiul de ilegalist Mihai Bujor Sion - "fosti" si "actuali"

TRADITII SI INOVATII. Vilele de pe Strazile Paris, Roma sau Washington au fost de multe ori filmate ca suport ilustrativ al sintagmei "Bucuresti-Micul Paris". Sunt "casele de vis ale romanilor", fiecare cu arhitectura proprie, fie ca este sediu de ambasada, de firma ori un restaurant. Cele mai multe insa raman case particulare. Daca aveti norocul unui ghid bastinas, puteti afla unde a stat fostul ministru comunist al Comertului Interior - Ana Muresan - , unde a locuit in "domiciliu obligatoriu" Mircea Dinescu sau care era restaurantul preferat al odraslelor nomenklaturistilor. Tot printr-o intamplare, va puteti intalni pe strada cu actrita Tamara Buciuceanu Botez (actuala locatara a casei Zoei Ceausescu), sa dati nas in nas cu fostul ministru Ecaterina Andronescu, cu manechinul Romanita Iovan, recalificata creatoare de moda, sau cu cantaretul latino Pepe.

SUB ASTEPTARI. Tranzitia isi are si ea "spuma" ei in "lumea buna". Vilele din Primaverii sunt prea mici si intr-o zona prea poluata pentru proaspat mari imbogatitii. In "Pri-maverii" au ramas eminentii politicului, iar in apropierea Capitalei s-au construit "locatii" potrivite celor cu si mai multi bani.

PIPERAT!


Cartierul Primaverii este de departe cea mai scumpa zona din Bucuresti. Faptul este confirmat de agentii imobiliari care ne ofera cateva cifre relevante: metrul patrat de spatiu locuibil costa intre 2.000 si 3.000 de euro. Cei care doresc sa-si construiasca o cladire in zona trebuie sa scoata din buzunar intre 1.500 si 3.000 de euro pe metru patrat. La aceeasi suma ajunge chiria pe luna a unui apartament de pe Bulevardul Primaverii. Conform expertilor imobiliari care se ocupa de terenurile rezidentiale, cererea in Primaverii depaseste mult oferta. Clientii sunt deopotriva straini si romani. De altfel, ajunge sa dai o raita prin cartier ca sa realizezi ca unui bugetar nu-i ramane decat sa viseze sa locuiasca acolo. Salariul mediu din Romania nu-i permite sa plateasca intretinerea unei vile din "zona zero". Iar de petrecerea timpului liber in saloanele de frumusete, salile de gimnastica sau restaurantele selecte din acelasi colt de Bucuresti, nici nu poate fi vorba.

×
Subiecte în articol: zonă editie de colectie primaverii