x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Editie de colectie Legendele romanilor

Legendele romanilor

19 Dec 2005   •   00:00

Sambure de adevar

  • Editorial de Carmen Anghel
  • Vorba "in fiecare legenda exista un sambure de adevar" este una foarte cunoscuta. Asa ca noi am adunat cele mai frumoase legende ale poporului roman si am inceput sa dam la o parte coaja de negura ca sa descoperim lumina - samburele de adevar. V-ati intrebat vreodata daca a existat Mesterul Manole si care a fost adevarata lui viata? Asa-i ca samburele de scepticism din voi nu vrea sa vada samburele de adevar din aceasta desavarsita legenda a poporului roman? Dar daca va dovedim "cu acte" ca Mesterul Manole a existat, a ridicat si frumoasa manastire, a folosit un procedeu genial pentru ca ea sa nu se mai darame si, mai mult, a trait fericit si bogat pana la adanci batraneti alaturi de femeia vietii lui!?

    Oare s-au intamplat cu adevarat crimele din "Miorita" sau din "Toma Alimos"? O sa spuneti ca sunt balade, nu legende si deci nu exista nici un sambure. Si daca mergem pe principiul ca fara fum nu iese foc?

    Stiati ca in Vrancea exista mai multi munti care poarta numele feciorilor batranei Vrancioaia, cei care l-au ajutat pe Stefan cel Mare sa-i invinga pe dusmani?

    Haideti cu noi in cautarea samburelui de adevar! Vom fi uimiti si placut surprinsi de cele mai frumoase legende ale romanilor.

    Pentru ca traim intr-o tara de legenda.
    ×
    Subiecte în articol: editie de colectie