EVLAVIE
Pastile si Craciunul sunt sarbatorile cele mai respectate. In proportie de 34%, romanii aduc cinstire fiecaruia dintre aceste praznice.
Pentru 47% dintre romani, Pastile reprezinta cea mai importanta sarbatoare. Craciunul este privit astfel de 37% dintre credinciosi. In proportie de 2%, respondentii considera aceste doua sarbatori la fel de importante. Toate sarbatorile religioase ale anului au aceeasi importanta pentru 4% dintre respondenti.
Adormirea Maicii Domnului este pe locul al treilea intre praznicele cele mai respectate de romani, raspuns oferit de 6% dintre credinciosi.
Pe parcursul anului, crestinii mai sarbatoresc Rusaliile (5%), Sfantul Ioan (3%), Sfintii Constantin si Elena (2%), Sfantul Vasile (2%), Boboteaza (2%), Anul Nou (2%), Sfantul Nicolae (1%), Sfantul Gheorghe (1%), Floriile (1%). In proportie de 2%, romanii praznuiesc toate sarbatorile religioase de peste an, iar 5% dintre credinciosi tin alt praznic decat cele de mai sus.
aPastile reprezinta o sarbatoare mai importanta pentru femei, raspuns oferit de 48% dintre respondenti, fata de barbati, care sunt de aceeasi parere in proportie de 46%. Pentru 38% dintre barbati, Nasterea Domnului este cel mai insemnat eveniment religios, femeile fiind de aceeasi parere in proportie de 37%.
|
CRÃ...CIUNUL, IMPORTANT PENTRU CEI MAI TINERIPe categorii de vArsta, Craciunul este cea mai importanta sarbatoare pentru romAnii care au ntre 18 si 30 de ani (47%), Pastile fiind considerat astfel de 42% dintre respondentii din aceasta categorie. Cei cu vArste cuprinse ntre 31 si 55 de ani sunt de parere ca Invierea Domnului este praznicul cel mai semnificativ, n proportie de 45%, Craciunul fiind cea de-a doua sarbatoare ca importanta, de aceasta parere fiind 38% dintre cei intervievati din aceasta categorie. Pentru 51% dintre cei care au peste 56 de ani, Pastile reprezinta cea mai semnificativa dintre sarbatori, iar Craciunul este pe locul doi n ordinea importantei, raspuns oferit de 31% dintre respondentii din aceasta categorie. |
|
BÃ...RBATII SI FEMEILE CINSTESC IN ACEEASI PROPORTIE PASTILEEste raspunsul oferit de 34% dintre barbati si 34% dintre femei. Femeile praznuiesc nsa Craciunul ntr-un numar mai mare decAt barbatii: 34% dintre femei au afirmat aceasta, fata de 33% dintre barbati. In procente cuprinse ntre 1% si 5%, barbatii si femeile tin peste an una dintre urmatoarele sarbatori: Anul Nou, Boboteaza, Rusaliile, Floriile, SfAntul Gheorghe, SfAntul Ioan, SfAntul Nicolae, SfAntul Vasile, Sfintii Constantin si Elena. Barbatii au afirmat ca tin, n proportie de 10%, o alta sarbatoare decAt cele de mai sus, raspuns oferit si de 13% dintre femei. Doar 2% dintre femei si 1% dintre barbati au declarat ca tin toate sarbatorile de peste an. Pe categorii de vArsta, Pastile reprezinta sarbatoarea cea mai tinuta de respondentii care au ntre 18 si 30 de ani, raspuns oferit de 35% dintre acestia. RomAnii cu vArste cuprinse ntre 31 si 55 de ani si cei peste 56 de ani au afirmat acelasi lucru n proportie de 34%. Craciunul este respectat n mod egal de romAnii cu vArste cuprinse ntre 18 si 30 de ani si cei peste 56 de ani, raspuns dat de 34% dintre cei ncadrati n aceste categorii de vArsta. Citește pe Antena3.ro INVIEREA, IMPORTANTÃ... PENTRU STUDIOSIDupa nivelul de educatie, Pastile reprezinta cea mai importanta sarbatoare pentru 49% dintre romAnii cu studii sub liceu, dar si pentru 45% dintre cei cu liceul si studii peste liceu. Craciunul este, dupa Pasti, cel mai important pentru cei cu liceu, raspuns oferit de 42% dintre respondentii din aceasta categorie. Pentru 39% dintre romAnii cu studii peste liceu, Craciunul este cel mai important, la fel si pentru 34% dintre cei cu studii sub liceu. |