x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Tehno-Capsa

de Alex Anghel    |    Cristian Pasarica    |    06 Feb 2006   •   00:00
Tehno-Capsa
SERILE CAPSA
Jurnalul National iti da din nou intalnire la Casa Capsa, o data cu reinceperea deja cunoscutelor dezbateri "Serile Capsa".

Desi ora si locul raman neschimbate, Editia de Colectie a Jurnalului are o alta fata, cele 24 de pagini sunt in intregime color. Si ce subiect putea fi mai potrivit in acest context, pentru redeschiderea acestor dezbateri, decat "Romanii si tehnologia"? Asadar, luni, 6 februarie 2006, ne reintalnim in acelasi cadru potrivit pentru polemica si discutii constructive, in braseria Casei Capsa, la ora 19:00. Tema este una generoasa, vom putea vedea ce progrese au facut romanii in ceea ce priveste intelegerea fenomenului tehnologic.

EVOLUTII. Reprezinta acest lucru un indicator al dezvoltarii nivelului de trai? Ne amuzam atunci cand vedeam persoane in varsta, preoti sau oameni de la tara vorbind la telefonul mobil sau accesand internetul, acum insa aceste lucruri par a fi intrat in cotidian. Computerele raman in continuare pe primul loc in ceea ce priveste preferintele romanilor si in acest an, urmate de telefonul mobil, care trebuie mereu reinnoit pentru a face fata standardelor de ultima ora, apoi aparatele digitale, camerele video, monitoarele sau televizoarele LCD, Mp3 player-ele, monitoarele si televizoarele cu plasma, conform sondajului realizat de CURS pentru Jurnalul National. Invitati de seama, din domeniul telefoniei mobile, calculatoarelor, telefoniei fixe, internetului si al produselor electronice vor pune pe tapet cele mai noi si interesante tematici specifice domeniului. Interesatii de subiect pot confirma participarea la sesiunea de luni, 6 februarie, la anita.panait@jurnalul.ro .

VORBA LUNGA...


Vorba lunga, saracia omului. Asa spune o veche zicala ce astazi pare mai adevarata ca oricand. Ca vorbim la telefonul mobil sau la cel fix, banii curg din buzunarele noastre cu fiecare secunda ce trece. Asa se face ca romanul scoate in medie 109 RON din buzunar pentru plata facturii la mobil si 53 RON pentru telefonul fix. Desi o mare parte dintre noi am ajuns sa tinem legatura prin telefon sau pe mail, trebuie remarcat faptul ca tot comunicarea interpersonala este cea care detine primul loc. Din sondajul CURS reiese faptul ca 63% dintre intervievati comunica fata in fata cu prietenii, in comparatie cu 33% care vorbesc la telefon.

×
Subiecte în articol: editie de colectie