ACTIUNI CARITABILE
"In tinerete ne straduim sa ne facem un nume. La maturitate trebuie sa folosim «numele» spre binele altora." Acesta este motoul Margaretei.
Margareta Paslaru si-a facut un nume. Acum, la maturitate, si-l foloseste pentru a-i ajuta pe cei aflati in suferinta. La fiecare aparitie discografica, artista doneaza drepturile de autor si de interpret Crucii Rosii Romane. La fel va proceda si cu "Margareta Forever". Interpreta mai are o vorba: "Acela care s-a nascut cu suflet de artist simte profund durerile omenesti. De aceea isi foloseste darul alinand suferintele altora prin arta sa". Dar Margareta nu le alina suferintele numai prin arta, ci si material. De cand s-a intors in tara, a vizitat si sprijinit Orfelinatul din Cluj (1996), Orfelinatul din Brasov (1997),
Casa de copii din Bucuresti (1999), Casa de copii prescolari "Sfanta Maria" din Bucuresti (2000), Casa "Maicii Domnului" din Cluj (2005), Casa "Bambi" din Tarlageni - Brasov (2006).
O SUTA PENTRU SUFLET. Prin firma sa "M" Soul Production, Margareta Paslaru a oferit asistenta materiala urmatoarelor organizatii: Crucea Rosie Romana, UNICEF (pentru orfelinate), M.A.D.I.R, The Balkan Relief, UNITER - Casa Actorului Matur, Overlook Hospital, patru burse timp de doi ani la Academia de Teatru si Cinematografie din Bucuresti, Spitalul de boli infectioase (SIDA) "Matei Bals", Sindicatul artistilor liber profesionisti din Romania, Leslie Hawke "Gata, Dispus si Capabil" la Bacau, Tsunami relief, victimele inundatiilor din Romania, Katrina relief. Renumita interpreta a devenit membru de Onoare al UNICEF si Crucii Rosie in 1997 si, respectiv, 2000. In acelasi an, Margareta initia programul de ajutorare "O Suta pentru un Suflet". "Din cate mi s-a spus, cutiile noastre pentru donatia «maruntisului» de o suta, a restului de la cheltuieli, au fost pline pe durata campaniei, demonstrand generozitatea consumatorilor. Acele cutii transparente care au fost plasate in marile magazine alimentare si la aeroport au fost printre primele in Bucuresti, inspirand si alte organizatii sa ne urmeze", ne-a declarat artista.
|
|
In 2002, Margareta a organizat la New Jersey o expozitie internationala de desene. Israelul a fost de altfel singura tara din Orientul Apropiat care a confirmat prezenta la "International Childrenâs Day - Art Exchange", expozitie cu tema "Pacea si prietenia vazute prin ochii nevinovati ai copiilor". Si tot in 2002, Senatul si General Assembly din New Jersey i-au inmanat Margaretei Paslaru Premiul "Women of Excellence" pentru merite deosebite, la categoria "Arta si Umanitate". Stiati ca Ziua Caopilului se sarbatoreste in America datorita Paslaritei noastre? "Am observat ca in calendarul american erau trecute doar Ziua Mamei, Ziua Tatalui, a Bunicilor dar nu si Ziua Copilului. Am propus oficialitatilor sarbatoarea de 1 Iunie, cu care am crescut in Bucuresti", ne-a declarat interpreta. Iata ce scria in 2002 The Independent Press: "Margareta Paslaru, rezidenta in Summit - New Jersey, este o femeie talentata, o solista de muzica usoara de talie internationala, remarcabila actrita de teatru si film, care, alaturi de arta, si-a dedicat timpul operelor umanitare".
|
ADORMIND
CU UN ZAMBET
"In general, fondurile de ajutorare au provenit din vanzarea CD-urilor si a casetelor, a drepturilor de autor pe care le-am donat cauzei respective. M-am implicat nu numai in ajutorarea copiilor. Ca voluntar am distribuit mancare calda batranilor bolnavi si singuri - programul «Meals on Wheels» - la SAGE. Apoi la sectia de pediatrie a spitalului Overlook citeam povesti micilor pacienti seara, la culcare. Programul pe care l-am initiat, «Adormind cu un zambet», si-a propus sa alunge teama de operatie ori de injectie, cu ajutorul unor scurte povestioare in care jucam toate personajele, schimbandu-mi vocea"
|
AMBASADOAREA
MUZICII
Dar cum le-a adus Margareta americanilor Ziua Copilului? Simplu: a convins municipalitatea din Summit si din San Francisco, California. Dar isi doreste ca aceasta zi sa fie aniversata in toate statele Americii. Un alt proiect al sau, pe care l-a demarat deja, este un apel adresat tuturor, de a dona instrumente muzicale care sa fie date copiilor talentati si pasionati de muzica, dar care nu au posibilitatea sa-si cumpere unele noi. Iar prin programul "Music is the medicine", Margareta s-a dove-dit a fi o excelenta ambasadoare a cantecului romanesc.
|
PE DE-O PARTE A DAT,
PE DE-O PARTE A LUAT⦠PREMII
1996 - Membra de Onoare UNICEF Romania. 1996 - Membra de Onoare UNESCO Romania Club. 1997 - Invitata de Onoare la Festivalul International Cerbul de Aur - Brasov. 1998 - Distinctia Umanitarismului - Los Angeles-SUA oferita de Camera de Comert California-Romania.
1999 - Invitata de Onoare la Gala UNITER Bucuresti. 1999 - Premiul "Vedete Internationale ale Cantecului Romanesc" - revista Actualitatea Muzicala a Uniunii Compozitorilor.
2000 - Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti. 2000 - Membra de Onoare a Crucii Rosii Romane. 2002 - Premiul "Women of Excellence" categoria Arts & Humanities - Union County - NJ, SUA. 2003 - Telly Award - finalist bronz - categoria Cultural, la cea de-a 24-a competetie nationala Telly Awards, care a avut loc in Cincinnati, Ohio. 2004 - The Communicator Award of Distinction for "Forever Music" (Cable TV/Educational program category) in Arlington, Texas. 2004 - Gold Classic Telly Winner - categoria Cultural - la cea de-a 25-a aniversare Telly Awards, in Cincinnati Ohio. 2005 - The Videographer Award of Distinction - categoria TV/Program/Arts - "The Best Of - Artists & Their Art", Arlington Texas.
|
|