x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old AUTO/Stirile zilei - 8 iulie 2004

AUTO/Stirile zilei - 8 iulie 2004

08 Iul 2004   •   00:00
Selectie - Dacia Logan, la "Car of The Year 2005" Noul model Dacia Logan a starnit nu numai interesul romanilor, care au comandat pana acum nu mai putin de 4.200 de exemplare, ci si pe cel al organizatiei "Car of The Year", care a selectat-o, alaturi de alte 24 de masini, pentru concursul ce va desemna "Masina Anului 2005". Logan este prima masina romaneasca din istorie care participa la aceasta competitie, alaturi de masini celebre precum Audi A6, BMW X3 si 645, Land Rover Discovery, Opel Astra, Peugeot 407 sau Seat Altea. Pentru a fi selectionata in cadrul "Car of The Year 2005", competitie ce implineste 40 de ani, Logan a trebuit sa indeplineasca mai multe criterii: sa fie lansata pana la 30 septembrie, sa fie un model complet nou, sa se vanda in cel putin 5 state europene la momentul votarii si sa depaseasca anual 5.000 de unitati vandute.

Ssangyong - Stavic, noul MPV coreean

Ssangyong va lansa, la inceputul anului viitor, un nou model, denumit Stavic, ce va face parte din clasa MPV (Multi Purpose Vehicle). Conform producatorilor, acesta reprezinta un nou concept de MPV, care ofera simultan confortul unui sedan, puterea unui SUV si multifunctionalitatea unui minivan (9-11 locuri). Construit pe platforma noului Chairman, vehiculul este dotat cu un motor common rail ce se regaseste si pe New Rexton 270 XDI. Transmisia este asigurata de moderna cutie de viteze T-Tronic in 5 trepte, preluata de la Mercedes Benz, iar tinuta de drum e asigurata de suspensia preluata de la Chairman.

Scutere - Honda Zoomer, nou stil de viata

Prin intermediul noului scuter Zoomer, ce va aparea la inceputul anului viitor, Honda vrea sa creeze un nou stil de viata in randul amatorilor acestor vehicule. Desprins parca din filmele SF, micutul Zoomer are o capacitate cilindrica de 50 de centimetri cubi, in patru timpi si cu patru supape, beneficiaza de racire cu lichid SOHC si asigura o putere mare pentru circulatia in oras. Ca noua caracteristica foarte avansata, Zoomer reprezinta prima aplicare a sistemului de precizie PGM-FI al firmei Honda la scuterele de 50 cmc care vor circula pe drumurile Europei. Asigurand o economie extraordinara de combustibil, precum si alte avantaje, acest sistem avansat realizeaza o accelerare impresionanta si asigura porniri rapide si functionare fara socuri chiar si in cele mai reci dimineti.

×