Noi categorii profesionale iau nastere in aceste zile in campusurile universitare din Bucuresti: studentul-zugrav, tatal-tamplar si mama-femeie de serviciu.
CATALIN PRUTEANU
Dupa ce si-au luat in primire camerele de camin, primul drum pe care il fac studentii este la magazinul de materiale de constructie, unde cumpara var, vopsea, bidinele. Mai e nevoie de detergent si dezinfectant si se pot apuca de treaba. Mi-au dat loc in Regie, in P5, la etajul 5. E un loc minunat de viata pentru gandaci, spune Nicusor, student in anul I la Politehnica. Am vorbit cu colegii sa facem ceva in seara asta. Nu se poate dormi acolo, plec acasa, continua el.
REFUZ. Nu ma duc la deschiderea anului universitar. Am treaba, vreau sa cumpar o yala noua, niste stinghii pentru usa si solutie de omorat gandacii, afirma o studenta. Nici alti studenti nu prea au chef de fastul cu care e organizata deschiderea anului universitar de astazi. Parintii sunt aproape de ei, gata sa le sara in ajutor cu bani si mana de lucru. Mi-am adus copilul la camin. A intrat la facultate si a avut medie mare. I-am adus de toate. Voiam sa-i duc lucrurile in camera si sa plec. Dar cand am vazut cum arata, n-am putut. M-am apucat sa zugravesc, sa dau cu vopsea, sa inlocuiesc geamul ala crapat, prin care intra vantul, se plange taticul grijuliu.
INSALUBRU. In Bucuresti, din cele 93 de camine de stat, doar 67 au primit avize de functionare, informeaza Mediafax. Potrivit Prefecturii Capitalei, celelalte 26 sunt neautorizabile. Potrivit legislatiei in vigoare, administratorii caminelor au la dispozitie sase luni pentru igienizarea caminelor. Nici in tara situatia nu este mai buna. La Targu-Mures, jumatate din caminele Universitatii de Medicina si Farmacie nu au primit autorizatie sanitara de la Directia de Sanatate Publica. Si la celelalte camine
s-au constatat deficiente.Citește pe Antena3.ro