x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Bucuresti - Manuale noi uzate

Bucuresti - Manuale noi uzate

28 Oct 2004   •   00:00

La aproape doua luni de la deschiderea anului scolar, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti se poate lauda ca a acoperit toate comenzile de manuale. Cele mai multe dintre ele sunt insa foarte uzate.

Desi Ministerul Sanatatii nu recomanda refolosirea manualelor scolare, ele trebuie recuperate de la elevi, la finalul anului scolar, in proportie de 100%. Dintre manualele care nu sunt mai vechi de un an, doar 10% pot fi inlocuite cu altele noi, din motive de uzura. Cele care au o vechime de 2 ani se schimba in proportie de 20% si numarul lor creste cu alte 10 procente cu fiecare an adunat.

Manualele de la Scoala Generala nr. 174 Constantin Brancusi din Sectorul 6 al Capitalei sunt vechi de 3 ani si starea lor este foarte proasta. Elevii isi pot cumpara si singuri manualele de care nu sunt multumiti, dar si aici este o problema: unele dintre ele nu au fost reeditate, prin urmare nu le pot gasi in librarii. Oricat de mult s-ar stradui elevii sa le pastreze in stare buna si oricat i-am obliga sa le imbrace in coperta, deteriorarea lor este inevitabila si cred ca ar trebui inlocuite intr-o proportie macar cu 10 procente mai mare de la an la an, este de parere Ion Georgescu, directorul scolii.

Liceenii sunt favorizati din acest punct de vedere. La Liceul Nicolae Iorga, manulalele care se distribuie gratuit claselor a IX-a si a X-a au fost noi anul acesta. La fel se intampla si cu cei mai mici dintre elevi, care primesc abecedare noi in fiecare an. (Oana Antonescu)

×