x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Chiriile spatiilor comerciale vor scadea

Chiriile spatiilor comerciale vor scadea

24 Apr 2004   •   00:00

Constructia a patru mall-uri, precum si a altor centre comerciale va afecta chiriile spatiilor situate pe principalele artere comerciale si in galeriile comerciale, opineaza analistii imobiliari.



Mall-ul din Vitan nu se va mai bucura mult de pozitia de monopol pe care o detine pe piata bucuresteana. Pana la finele anului 2004, alte mari complexe comerciale se vor deschide in Capitala, ceea ce va ascuti concurenta in ofertarea spatiilor comerciale 〞de lux" si va cobori nivelul chiriei pe metru patrat. In plus, marile lanturi de supermarketuri au anuntat ca-si vor deschide noi locatii in Capitala, ceea ce va spori concurenta de spatii comerciale de lux.

Oferte noi

Proiecte importante vor fi finalizate in 2004. Unul dintre ele este Plaza Romania a carui constructie se va finaliza in septembrie. Acest centru comercial va fi construit la intersectia a doua mari artere de transport, fiind usor accesibil cu masina sau cu transportul in comun. Tot in acest an se va deschide si Jolle Ville, localizat in Baneasa. In plus, va aparea si oferta altor trei mall-uri. Este vorba despre complexul comercial din Casa Radio, despre cel de la Lujerului si despre City-Mall situat la intersectia dintre Soseaua Oltenitei, Soseaua Giurgiului si Calea Serban Voda.
Daniela Ivan

Competitia da roade

Acum chiriile situate in cele mai bune zone comerciale pornesc de la 25 de euro si ajung pana la 80 de euro/mp. Pretul depinde foarte mult de pozitia, marimea si iesirea la strada a magazinelor. In afara galeriilor comerciale din supermarketuri cele mai mari chirii sunt pe Magheru, unde pot ajunge pana la 80 de euro/luna/ metru patrat. Tendinta de scadere a chiriilor este evidenta. Deja a inceput negocierea spatiile comerciale amplasate in City-Mall. Acestea se vor inchiria la preturi cuprinse intre 35-50 euro pe metru patrat pe luna, plus TVA. Aceste preturi sunt semnificativ mai mici fata de cele de la mall-ul din Vitan ( 50-80 de euro/mp) si fata de galeriile comerciale din Carrefour si Cora (30-50 euro/mp).

×
Subiecte în articol: comerciale