x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Concediile sociale au umplut Litoralul

Concediile sociale au umplut Litoralul

09 Iul 2004   •   00:00

TURISM

La inceputul verii, romanii s-au inghesuit sa cumpere bilete la pret redus la mare si la munte. Succesul acestora i-a facut pe operatorii din turism sa decida ca in septembrie sa revina cu programele sociale. Programele sociale de pe litoral si de la munte au avut lipici la turisti in acest an. Reprezentantii industriei turistice se gandesc sa mentina aceleasi preturi si in septembrie, cand se va desfasura a doua etapa a acestor programe.
IOHANNA ONACA

Pana la 15 iunie, prin programul social "Litoral pentru toti" au ajuns la mare peste 30.000 de turisti, de trei ori mai multi fata de aceeasi perioada a anului trecut. Si programele "O saptamana de refacere" si "Vacante la tara" au avut succes, numarul turistilor care au ales aceste oferte inregistrand o crestere importanta datorita promovarii si preturilor accesibile. Acestea sunt concluziile la care au ajuns reprezentantii industriei turistice in urma analizei efectuate asupra programelor sociale derulate in cursul acestui an. "Suntem multumiti fiindca, spre deosebire de anii trecuti, anul acesta programul a fost mult mai bine mediatizat, am si investit mai mult decat in alti ani si s-a vazut o crestere substantiala a numarului de turisti", a declarat Nicu Radulescu, presedintele Autoritatii Nationale de Turism (ANT).

LA ACELASI PRET. Reusita ofertelor sociale a determinat ministerul de resort si asociatiile din domeniu sa ia in considerare posibilitatea de a pastra aceleasi tarife si pentru etapa din toamna a acestor programe. "Am hotarat impreuna ca preturile sa ramana la fel, pentru ca interesul nostru este ca si dupa 1 septembrie sa continuam cu acelasi succes programele sociale pentru turismul romanesca, a afirmat presedintele ANT. Daca tarifele pentru programul "Litoral pentru toti" vor fi identice cu cele din luna mai, in toamna turistii vor putea petrece o saptamana la mare la tarife cuprinse intre 549.000 lei la unitati de cazare de o stea si 649.000 lei la hoteluri de doua stele. Tarifele includ doar cazarea pentru sase nopti, fara servicii de masa.

PRELUNGIRE. Cei care mai vor sa isi dea intalnire cu marea si soarele si in toamna vor putea cumpara bilete pentru un sejur la mare la pret redus intre 1-21 septembrie. Programul "Vacante la tara" ar putea fi fixat in perioada 13 septembrie - 1 octombrie, iar pogramul "O saptamana de refacere" - in a doua jumatate a lunii septembrie. "Interesul nostru este dublu: pe de o parte sa atragem cat mai multi turisti cu venituri modeste la aceste programe, iar pe de alta parte sa marim cat putem sezonul", a explicat Nicu Radulescu.

OCUPARE

Luna iulie a adus mai multi turisti pe Litoral, statiunile fiind mai aglomerate in aceste zile fata de luna iunie. "Vanzarile de pachete turistice pe Litoral pentru perioada urmatoare sunt mai mari ca anul trecut", a declarat Dragos Raducanu, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turism (FPTR). El a afirmat ca este greu de precizat un grad exact de ocupare al Litoralului pentru ca in prezent nu exista un sistem centralizat de monitorizare. FPTR impreuna cu Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism intentioneaza sa implementeze un sistem prin care va putea fi contorizat gradul de ocupare a statiunilor, proiect care ar putea fi implementat anul viitor.
×