x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Copiii care au invins calculatorul

Copiii care au invins calculatorul

24 Iun 2004   •   00:00

SCOALA

Dobrescu Diana, Purice Lidia Maria si Stanciu Tudor Andrei, din Bucuresti, au luat 10 pe linie si 10 la testele nationale. Diana, Maria si Andrei vor intra la ce liceu vor ei, chiar daca vor participa la repartizarea computerizata. In urma afisarii rezultatelor finale dupa contestatii, cei trei elevi din Capitala au aflat ca au 10 pe linie.
COSTIN ANGHEL

La proaspat incheiatele teste nationale, doua fete si un baiat din Bucuresti au reusit sa obtina nota maxima la toate probele: 10 pe linie. Mai mult decat atat, ei aveau si media 10 (zece) pe cei patru ani de gimnaziu. Dobrescu Diana de la Scoala nr.146 din Capitala, Purice Lidia Maria de la Liceul "Jean Monnet" si Stanciu Tudor Andrei de la Scoala nr.178, tot din Bucuresti, sunt cei trei copii pentru care materiile studiate in generala nu au avut nici un secret.

Copilul "Zece". Andrei Tudor Stanciu a facut gimnaziul la Scoala Generala numarul 178. "Acest succes vine dupa multa munca si constiinciozitate", sustine baiatul. Dupa ce a aflat ca are media zece si la testele nationale a inceput sa se simta ciudat, dar nu pentru ca nu se astepta la asa note, ci pentru simplul fapt ca inainte il cunostea cartierul, dar acum chiar il stie toata lumea si striga dupa el "Zeceeee!!!". Asa peste noapte, Andrei simte ca a devenit vedeta, dar considera ca merita, ca si fetele de altfel. Baiatul s-a gandit inca inainte de examen ca testele nationale pot constitui sansa, si in acelasi timp examenul vietii lui. De sansa a profitat, de examen a trecut, cu 10.

Mate-info. In generala Andrei s-a axat mai mult pe matematica, lumea cifrelor il fascina, alaturi de limbile straine. Nu stie inca la ce liceu vrea sa mearga. Adica stie, dar oscileaza intre Sfantul Sava sau Mihai Viteazul. La fel si cu facultatea, Automatica ori Drept. Cat despre parintii lui, acestia erau obisnuiti cu rezultate bune, de la o Olimpiada, un concurs ceva. Si la testele nationale se asteptau sa aiba o medie generala undeva pe la 9,70, dar chiar sa ia 10 pe linie ... i-a dat gata. Baiatul nu a muncit degeaba, pe langa laude si notorietate, se va alege si cu un calculator nou si alte lucruri care nu i-au fost cumparate, tocmai pentru a avea o motivatie la teste.

CONTESTATII

Dintre cele 5.531 de contestatii depuse de elevii bucuresteni, au fost admise 1.499, adica circa 27%. In urma reevaluarii, 75,38% din aceste lucrari au obtinut o nota mai mare decat cea initiala, iar 24,62% mai mica. Cele mai multe contestatii admise au fost la disciplina limba si literatura romana, unde din cele 2.980 de cereri au fost admise 1.073. La matematica, numai 7% dintre lucrarile reevaluate au indeplinit criteriile pentru admiterea contestatiei, din cele 1.412 contestatii depuse fiind admise 173. La istorie au fost admise 123 de contestatii, iar la geografie 102. (Eugenia Mihalcea)

ZPENTRU RROMI

Azi si maine, incepand cu ora 8:00, la Liceul Bilingv "Miguel de Cervantes" din Calea Plevnei nr. 38-40, Sector 1 va avea loc sedinta publica de repartizare a candidatilor pe locurile speciale pentru rromi. Candidatii vor fi repartizati in ordinea descrescatoare a mediilor de admitere si in baza optiunilor exprimate, in sedinta publica. Pot fi repartizati la licee doar candidatii care au promovat testele nationale, cei care nu le-au promovat fiind repartizati pe locurile speciale pentru rromi din scolile de arte si meserii. In Bucuresti au fost stabilite in acest an 1.360 de locuri speciale pentru rromi. (Eugenia Mihalcea)
×