x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Decizie - Salarii mai mari pentru profesori

Decizie - Salarii mai mari pentru profesori

09 Iul 2004   •   00:00

Salariile intregului personal din invatamantul preuniversitar se vor mari, in medie, cu 25%, a anuntat ieri ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu, fara sa precizeze data exacta de la care profesorii vor avea salarii majorate.

Ministrul a explicat ca marirea va consta in anumite sporuri adaugate salariului de baza, in functie de "reasezarea grilelor de salarii pentru personalul didactic de predare pe formule noi".

La 12 iulie va avea loc o discutie intre ministrul-delegat pentru relatia cu partenerii sociali, Marian Sarbu, si liderii federatiilor sindicatelor din invatamant, in urma careia se va stabili calendarul pentru implementarea noilor grile.

Conform proiectului de lege a salarizarii intregului personal din invatamant, in urma reasezarii grilelor de salarii pe formule noi, s-a hotarat ca salariile cadrelor didactice cu gradul II sa fie mai apropiate de cele ale cadrelor didactice de gradul I, iar salariul secretarului de scoala si al informaticianului sa fie egal cu cel al analistului programator. (Eugenia Mihalcea)

×