x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Din 2007 6% din PIB pentru educatie

Din 2007 6% din PIB pentru educatie

15 Oct 2004   •   00:00

Pentru finantarea invatamantului de stat din fonduri publice se va asigura anual, incepand cu 1 ianuarie 2005, cu prioritate din cotele TVA, o crestere a alocatiilor pana la minimum 6% din PIB in anul 2007.

De la 1 ianuarie 2007, pentru finantarea invatamantului de stat, bugetul de stat va asigura un procent minimum de 7% din PIB. Plenul Camerei Deputatilor a dat in urma cu doua zile, in unanimitate, vot favorabil proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii invatamantului. Potrivit legii, pentru sustinerea unei initiative cetatenesti este nevoie de semnaturi din cel putin 11 judete, fiind luate in calcul doar regiunile din care au fost colectate cel putin cinci mii de semnaturi. Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant Aurel Cornea a precizat ca s-au strans 190.135 de semnaturi din partea unor cetateni cu drept de vot, dar au fost luate in calcul doar 134.575 de semnaturi.

Liderul FSLI, Aurel Cornea, a subliniat ca sunt necesari bani pentru a oferi o sansa tuturor copiilor sa invete in conditii umane, pentru atragerea tinerilor cu vocatie in invatamant si, nu in ultimul rand, pentru crearea unei autoritati reale a scolii romanesti pe piata educationala si internationala.

Actul normativ a fost sustinut de reprezentantii PSD, UDMR, ai Aliantei PNL-PD si ai minoritatilor nationale. Proiectul a primit avizul favorabil al Guvernului. (Eugenia Mihalcea)

×