x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Expeditie - Patru romani pleaca in jungla

Expeditie - Patru romani pleaca in jungla

19 Aug 2004   •   00:00

Un echipaj romanesc va porni astazi intr-o expeditie inedita in jungla amazoniana, de o luna si jumatate, in premiera pentru Romania.

Temerarii sunt trei alpinisti profesionisti, David Neacsu, Serban Georgescu si Adrian Andone, impreuna cu Alexandru Molovata - seful departamentului Foto al Jurnalului National, operatorul video si fotograful grupului.

Ghidul grupului va fi biologul peruan Samuel Solis. El ii va conduce pe cei patru romani spre cele mai pitoresti locuri din Peru, dar si in incursiuni in comunitatile tribale de indigeni. Pentru contactul cu aceste triburi, romanii au avut nevoie de permisiunea guvernului de la Lima, care duce in prezent o politica stricta de conservare a modului de viata al indigenilor, dar si de aceea a capeteniilor de trib, care au foarte putine contacte cu restul lumii. "Nu este o expeditie riscanta, iar scopul real nu este cucerirea vulcanului Mismi, de exemplu, ci cunoasterea acelor locuri exceptionale. In plus, ne consideram niste mesageri ai Romaniei si ne-am dori sa fim un exemplu pentru tinerii romani, sa capete gustul pentru expeditii in toate colturile lumii", a declarat David Neacsu. Harta expeditiei cuprinde capitala maiasa Cusco, Parcul National Manu - zona triburilor matsiguenka, unde vor asista la ritualuri tribale si la vanatoare, Valea Sacra a Incasilor, Varful Machu Pichu, precum si o ascensiune pe Muntele Mismi, din Anzii Cordilieri, zona de unde izvoraste Amazonul si unde se afla un vulcan activ. Expeditia, in valoare de aproximativ 13.000 de dolari, este finantata de Fundatia Anonimul si de o serie de companii private. Aventura celor patru va fi filmata si fotografiata pas cu pas. Din materialul video si foto rezultat se va produce un documentar pentru televiziune.

Alexandru Molovata, editor foto la Jurnalul National, va realiza un documentar in imagini gazduit de paginile cotidianului si un album foto. In timpul expeditiei, el va trimite si materiale jurnalistice care vor fi publicate in paginile ziarului nostru. (Costin Anghel)

×