x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Fierul forjat, o solutie eleganta

Fierul forjat, o solutie eleganta

17 Iul 2004   •   00:00

IMOBILIARE

Gardurile si portile din fier forjat sunt folosite din ce in ce mai des de romani pentru a da caselor un aspect cat mai elegant.

IOHANNA ONACA

Imprejmuirea vilei cu gard de fier forjat sau impodobirea intrarii cu o poarta din acelasi material, cu diverse modele, a devenit o moda in Europa, dupa cum spun producatorii din domeniu. "Romanii calatoresc in strainatate, iar acolo portile si gardurile din fier forjat sunt la moda", spune Radu Tenea, patronul firmei Xanadu Trading. Dupa modelul european, romanii cu gust isi doresc un gard cat mai frumos si o poarta pe masura.

PRETURI. Dupa cum spun producatorii, preturile practicate pe piata romaneasca sunt mai mici decat cele din alte tari. Pentru un gard de fier forjat, de exemplu, pretul pe un metru patrat variaza intre 25 si 60 de euro, in functie de complexitatea modelului si de grosimea materialului. Unele firme primesc si comenzi direct pe pagina de Internet.

ARTA. Din fier forjat puteti alege nu numai garduri si porti, ci si o varietate larga de obiecte decorative. Proprietarii de case cu gradini sau terase pot amenaja spatiul cu masute sau scaune de diverse culori si modele. Obiectele fabricate din acest metal dau eleganta si impun un anumit rafinament spatiului in care sunt asezate.

Tot cu obiecte din fier forjat va puteti impodobi diferite colturi ale casei. Etajerele, cuierele sau paturile din fier forjat dau impresia unui spatiu aerisit, neincarcat. Terasele si balcoanele sunt un loc potrivit pentru a pune in valoare suporturi de flori de diferite marimi, cu modele care mai de care mai atragatoare.

Persoanele romantice pot crea un ambient placut in casa folosind obiecte decorative din fier forjat: sfesnice pentru lumanari, suporturi pentru sticle de vin sau rame de oglinda.

Producatorii ofera o gama larga de solutii de decorare a casei, utilizand acest material pana si la confectionarea aplicelor.
×
Subiecte în articol: fier forjat