x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old IMOBILIARE/Stirile zilei - 3 iulie 2004

IMOBILIARE/Stirile zilei - 3 iulie 2004

03 Iul 2004   •   00:00

Rezidential - Cartier nou de vile

Un nou cartier de vile va fi inaugurat pana la sfarsitul acestui an, in partea de nord-est a Bucurestiului. El va fi asezat langa drumul Bucuresti-Targoviste, in apropierea restaurantului Doi Cocosi, si va avea 88 de vile. Suprafetele de teren aferente cladirilor variaza de la 381 mp la 555 mp. Fiecare vila va avea un spatiu configurabil la parter si trei dormitoare, un "dressing-room" si doua bai, la etaj. Beneficiarii vor avea la dispozitie terenuri de tenis, piscina si alte facilitati de petrecerea timpului liber. Pretul unui metru patrat construit este de 258 euro iar pamantul costa 47 euro/mp. In acest fel, pretul final al unei vile va fi cuprins intre 80.000 euro si 90.000 euro. Societatea Triumf Construct mai are un alt proiect, de 18 vile, in vecinatatea Institutului de Geriatrie Ana Aslan. (Adrian Mihai)

Terenuri - Impact va cumpara 30 de hectare de pamant

Compania de constructii Impact va cumpara peste 30 de hectare de teren pentru 6,1 milioane dolari. Intentia firmei este de a dezvolta in zona de nord a Capitalei, in urmatorii ani, zece proiecte imobiliare in valoare totala de 90 milioane euro. Pretul platit de societate pentru fiecare metru patrat depaseste 20 dolari. Situate in zona de nord a Capitalei si a orasului Otopeni, terenurile sunt incluse in patrimoniul societatii Fondamento Forte, controlata de mai multe persoane fizice straine. Tranzactia va fi insotita si de achitarea unei creante in valoare de aproximativ 133.000 de dolari, datorie a Fondamento Forte catre unul dintre actionari, o persoana fizica straina. (Catalin Budescu)

Spatii comerciale - Piata devine calma

"Foarte agitata o vreme, piata de spatii comerciale inchiriate pe marile bulevarde incepe sa devina mai calma, fiind privita cu mai multa ratiune, intrucat chiriile sunt extrem de ridicate, iar orice afacere, indiferent de domeniul de activitate/obiect, prezinta un coeficient de risc", se arata intr-un studiu al SGA Romania realizat la comanda Casa Lux. Cele mai cautate spatii vor ramane microspatiile cu vad, care insa sunt scoase la vanzare extrem de rar. Nici in ceea ce priveste chiriile nu sunt asteptate schimbari semnificative, ci doar fluctuatii in jurul a 2-3 procente. (Daniela Ivan)

×