x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Incepe examenul profesorilor

Incepe examenul profesorilor

14 Iul 2004   •   00:00

Aproximativ 50.000 de cadre didactice vor da maine si poimaine examenul de titularizare. Ele au la dispozitie numai 34.964 de posturi vacante, iar dintre acestea, aproape 15.000 de titulari.

EUGENIA MIHALCEA

Pentru examenul de titularizare care va avea loc maine si poimaine s-au inscris 47.196 de cadre didactice, inclusiv absolventii promotiei 2004, care vor concura pe 34.964 de posturi vacante, dintre care 14.994 titularizabile si 19.970 pentru suplinitori. Dupa sustinerea examenelor, unde subiectele pentru probele scrise vor fi mixte, respectiv grila si traditional, va avea loc, la 26 si 28 iulie, repartizarea computerizata, in ordinea descrescatoare a mediei obtinute la concurs, pe posturile vacante. Vor participa cadrele didactice participante la concursul national unic, care obtin minimum media 7. Posturile ramase vacante dupa sesiunile de repartizare computerizata vor fi distribuite prin sedinta publica.

DOUA ETAPE. Ca o noutate pentru acest an, profesorii suplinitori isi pot pastra postul atat timp cat acesta ramane vacant de la 1 la 3 ani, deci netitularizabil, cu conditia obtinerii calificativului "Foarte bine" pentru activitatea didactica, dar si a recomandarii Consiliului profesoral al unitatii de invatamant respective. Acest lucru a fost stabilit pentru a asigura continuitatea pentru elevi. De asemenea, repartitia computerizata se va produce pe etape bine definite, adica titularizare la nivel judetean si etapa a II-a la nivel national, detasare la cerere, suplinire. Dupa repartitia computerizata a suplinitorilor este prevazuta o singura sedinta publica, cu scopul de a regla eventualele disfunctii si de a ocupa toate posturile ramase vacante.

S-a reglementat si situatia maistrilor instructori care predau Educatia tehnologica, in sensul ca acestia raman pe posturi daca urmeaza, in paralel, o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata.

CONCURENTA MARE IN JUDETUL GALATI

Pentru sustinerea examenului de titularizare in Galati, pe cele 185 de posturi scoase la concurs s-au inscris 1.126 de candidati. Inspectorul general adjunct, Catalin Enica, a declarat ca examenul de titularizare se va desfasura incepand cu 15 iulie, in trei centre de testare. "Din cele 185 de locuri de titulari, doar 33 sunt in Galati, restul fiind in mediul rural. De asemenea, candidatii care nu vor ocupa posturi de profesori titulari vor avea la dispozitie pentru suplinire calificata, 680 de catedre intregi in tot judetul si 303 catedre incomplete. Cu siguranta nu vor mai fi probleme, ca anul trecut, la multiplicarea subiectelor pentru examen. Fiecare centru a fost dotat cu cate cinci copiatoare", a adaugat Catalin Enica. (Erik Hoosz)
×