x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Instrumentele muzicale sau zdranganitoare iau cu asalt licitatiile

Instrumentele muzicale sau zdranganitoare iau cu asalt licitatiile

06 Iul 2004   •   00:00

ARTA/ANTICHITATI

O multime de "nimicuri de pret" se vor afla "intre ciocan si nicovala" la sfarsitul acestei saptamani. Nu va speriati! Nu le paste nici un pericol! Poate doar acela de a fi vandute la un pret bun in cadrul licitatiei organizate la Casa Alis. SONERII. La sectiunea Diverse, printre obiectele care vor incerca sa va scoata banul din buzunar se va numara un clopotel pentru masa datand de la inceputul secolului XX. Evaluat la 100 de euro, clopotelul "este deghizat" intr-o frumoasa domnisoara turnata-n bronz. Desi mult mai ieftin - 26 de euro - cu siguranta o sa va cada cu tronc si un maner pentru cravasa decorat cu cap de cal, din alpaca argintata. O piesa care va atrage numeroase oferte de cumparare este un telefon marca Thomson - Houston, fabricat la inceputul secolului XX. Piesa de colectie, acesta va intra in competitie la un pret de 130 de euro. Tot piese de colectie sunt si cei 22 de soldatei de plumb confectionati in perioada interbelica si evaluati la 30 de euro.

MILITARIE. In licitatia de duminica vor intra si doua piese mai putin obisnuite: o manta de ofiter SS si o casca de motociclist, ambele piese de colectie. Daca in ceea ce priveste casca - confectionata din piele - ea va avea un pret de pornire de numai 10 euro, mantaua din piele argintie pentru uniforma de ofiter SS nu va intra in posesia dumneavoastra pentru mai putin de 1.000 de euro.

SERENADE. Inedita este si prezenta in competitie a doua instrumente muzicale. Primul dintre acestea, un fluier din fildes sculptat, provenind din Extremul Orient, a fost evaluat la 50 de euro. Pentru 200 de euro veti putea insa sa va cumparati o mandolina la care sa-i cantati iubitei serenade sub balcon. Este vorba de o piesa de colectie, faurita din lemn cu intarsii de sidef (buchet de lacramioare) si baga si purtand marca si eticheta producatorului. (Florina Zainescu)

×