x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Istoria mandrei Masa

Istoria mandrei Masa

07 Iul 2004   •   00:00

Jurnalistii rusi au numai cuvinte de lauda pentru compatrioata lor Maria Sarapova, care, la numai 17 ani, a castigat intr-o maniera categorica turneul de Grand Slam de la Wimbledon.

IONU PADURARU

Ei par a fi uitat de succesul repurtat acum o luna de Anastasia Miskina la Roland Garros, cotidianul Kommersant scriind ca performanta Sarapovei este cea mai mare victorie din istoria tenisului rusesc.

CALITATI. "Rusia are 40 de jucatoare in primele 100 din clasamentul mondial, dar nici una ca Sarapova. Are de toate: si forta, si viteza, si inventivitate pe teren, dublate toate de o tarie psihologica incredibila. Nu cedeaza pentru nimic in lume", mai scrie Kommersant, citat de Agentia de stiri Rusia la zi.

POVESTE. De asemenea, Nezavisimaia Gazeta scrie ca drumul Mariei pana la Wimbledon pare o adevarata poveste, plina de circumstante favorabile si intalniri potrivite. "Parintii ei au plecat din Gomel imediat dupa accidentul de la Cernobil. Masa s-a nascut un an mai tarziu, la Niaganh, dar familia ei a plecat in curand si de aici, astfel ca la varsta de 4 ani, cand Masa a luat pentru prima data o racheta in mana, ei locuiau deja la Soci", scrie Nezavisimaia Gazeta.

INDRUMATORI. La Soci, tatal ei s-a imprietenit cu Evgheni Kafelnikov, fostul lider mondial fiind cel care i-a daruit prima racheta de tenis. Foarte curand, familia Mariei s-au mutat la Moscova, unde a intrat pe mana Martinei Navratilova. Aceasta i-a convins pe parinti ca ar fi mai bine pentru fetita lor sa plece in Statele Unite. "In tenis nu este chiar atat de important unde te-ai nascut si ce tara reprezinti. Fiecare jucator profesionist are dreptul de a-si alege singur antrenorul. In ultima instanta, serviciile lor sunt rasplatite cu bani grei", scrie Moskovski Komsomolet.

ARE PRIETEN GRAS SI INSURAT

Nu numai presa rusa este interesata de viata frumoasei castigatoare a Wimbledonului. Cotidianul britanic The Sun scrie ca Sarapova are un prieten de varsta a doua, gras, chel si insurat, dar multimilionar. Conform sursei citate, acesta este Mark Fisher, un barbat de 44 de ani, tata a doi copii, cu o avere aproximata la 450 de milioane de euro. Dupa unii apropiati ai Mariei, Fisher este "un mentor si o figura paterna" pentru jucatoare, alte surse sustinand ca acesta ar fi "ca un iubit, dar fara sex inclus". De asemenea, prietenii Mariei Sarapova au dezvaluit ca aceasta este singura in acest moment. "Isi face planuri sa iasa in cele mai tari cluburi de noapte cu Jessica, fiica lui Mark Fisher, pentru a cunoaste niste baieti chipesi."
×