x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Iubirea l-a scos dintr-o coma de sapte saptamani

Iubirea l-a scos dintr-o coma de sapte saptamani

02 Mar 2004   •   00:00

Florin a iesit din coma dupa doua luni, iar primul lui cuvant a fost Paula, numele iubitei lui. Paula si Florin lupta sa treaca peste toate piedicile. O poveste de dragoste greu incercata, diseara la ora 20:00, la "Din dragoste".

Povestea lor incepe ca orice poveste de iubire obisnuita. Doi tineri se cunosc, se plac, se muta impreuna si hotarasc sa se casatoreasca. "Florin a aparut in viata mea la momentul potrivit. Adica atunci cand aveam mai mare nevoie de cineva care sa ma iubeasca, sa ma inteleaga si sa-mi dea pofta de viata. El a adus soarele in viata mea, cu dragostea lui. Ne-am cunoscut in noiembrie 2001, in Zalau. Eu lucram in statia de benzina a firmei unde el era sofer", povesteste Paula. Pentru ea a fost dragoste la prima vedere. El a placut-o, dar, zice Paula, "era instabil ca un sofer de TIR". Dragostea mare dintre ei i-a determinat sa se mute impreuna. Dupa doar doua saptamani. Viata lor a fost si buna, si rea, dar fericirea lor era tot ce conta. Paula se impartea intre facultate, serviciu si Florin. Au hotarat ca peste un an sa se casatoreasca. La 11 octombrie 2003 trebuia sa aiba loc nunta. Destinul a vrut insa sa ii puna la incercare. Sa isi demonstreze dragostea, sa lupte pentru ea. O iubire atat de mare cere sacrificii.

Accidentul

Anul trecut, in luna mai, Florin era detasat in Moldova. Venea acasa la doua-trei saptamani, nerabdator sa-si stranga in brate viitoarea sotie. Viata le pregatea o mare incercare. La 30 mai, Florin se intorcea acasa din Moldova. Trebuia sa puna la punct ultimele detalii in legatura cu intalnirea de a doua zi dintre parintii ei si ai lui. Seara, pe la ora 22:30, a sunat-o pe Paula si i-a spus ca in maximum o ora va fi acasa. Dar nu a mai ajuns. Dupa cateva minute dupa ce au vorbit la telefon, Florin si cei trei colegi ai lui cu care se intorcea din Moldova au avut un accident. Doi colegi au fost dusi la spitalul din Zalau, iar Florin, care era cel mai grav ranit, a fost transportat la Cluj.

Doua luni de coma

Paula a aflat de accident si a vrut sa plece la iubitul ei. I s-a spus ca nu are rost sa mearga pana acolo. Florin era in stare foarte grava. Paula nu a ascultat insa pe nimeni. A plecat la Cluj, pentru a fi alaturi de iubitul ei. Aproape 7 saptamani cat acesta a fost in coma, Paula a stat langa el. A renuntat chiar si la serviciu pentru a sta langa iubitul ei. "Dupa aproape o luna m-am lasat convinsa de parintii mei si mai fugeam cate o zi de la spital pentru ami da examenele de la facultate. Dar in aceeasi zi sau a doua zi, cel tarziu, ma intorceam din Zalau, la Florin in Cluj. Ma duceam intr-o fuga, pentru ca ma gandeam ca s-a trezit si ma striga. Si ca eu s-ar putea sa nu fiu acolo. Dar nu era asa. Florin dormea in continuare", spune Paula. Doctorii nu i-au dat sperante. Spuneau ca s-ar putea ca Florin sa nu se mai trezeasca niciodata din coma. Dar ea, in dragostea ei, nu putea sa creada ca barbatul pentru care si-ar fi dat viata o va parasi definitiv.

Primul cuvant: "Paula"

Dupa aproape doua luni de coma, Florin s-a trezit. Nu putea inca sa vorbeasca, dar era constient. Dar destinul voia sa se joace inca cu ei. Paula a fost si ea internata in spital. A facut o criza de apendicita si a fost operata de urgenta. A facut apoi infectie si la doua saptamani a fost operata din nou. A fost nevoita sa stea departe de iubitul ei, sa-si termine tratamentul. "In tot acest timp am fost cu gandul mereu la Florin. Refuzam cu desavarsire sa cred ca nu va mai fi ca inainte. Aveam incredere in Dumnezeu ca il va ajuta. Si asa a si fost", spune Paula. In octombrie, la cateva zile dupa ce a fost mutat la spitalul din Zalau, Florin a reinceput sa vorbeasca. Iar primul cuvant pe care l-a spus a fost "Paula". "Am inceput sa plang de emotie si m-am gandit ca este doar primul pas inspre revenirea lui. Si ca are nevoie de mine mai mult decat oricand."
Dumnezeu a fost langa ei. I-a oferit lui a doua sansa, iar ei posibilitatea de a duce la bun sfarsit programul incarcat. Si-a gasit din nou un loc de munca, si-a reluat cursurile, iar seara, mergea la el la spital si statea pana la ora 23:00. Iar sambata si duminica ii tinea companie si noaptea. In ianuarie, Florin a fost la recuperare la Baile Felix. "A progresat foarte mult. Acum poate sa stea in picioare, iar daca cineva il ajuta poate chiar sa mearga", povesteste Paula.

Din dragoste

De Ziua Indragostitilor, Paula a vrut sa-i faca o surpriza lui Florin. A scris echipei "Din dragoste", iar Mircea Radu i-a facut o vizita lui Florin, pentru a-i transmite declaratia de dragoste a iubitei lui. Paula si Florin au fost logoditi, iar nas le-a fost vedeta Antenei 1, Mircea Radu. Emotionanta poveste de dragoste, sacrificiul pentru iubire al Paulei si vointa lui Florin de a invinge boala le veti putea urmari in seara aceasta, la ora 20:00, la Antena 1.


"Va reusi sa mearga din nou"

In luna ianuarie, Florin a fost la tratament la Baile Felix. O parte dintre cei care au lucrat cu el vor fi in aceasta seara in studioul "Din dragoste". Cei sapte studenti ai Facultatii de Educatie Fizica si Sport, sectia Kinetoterapie a Universitatii "Spiru Haret", vor povesti despre vointa de fier a lui Florin si despre iubirea lui pentru Paula. "In ochii lui se vede o sclipire. Se vede ca vrea sa mearga. In timpul sedintelor de kinetoterapie, atunci cand il ajutam sa se ridice, iar el nu putea, ii spuneam sa se uite peste capetele noastre la poza Paulei. Si atunci se ridica", povestesc studentii. Chiar daca in meseria de kinetoterapeut nu este bine sa te atasezi de pacient, tinerii au incalcat aceasta regula. "Nu cred ca altcineva, in afara de Paula ar fi facut atat de mult pentru persoana iubita. Daca Florin va continua tratamentele va reusi din nou sa mearga. Pentru asta are insa nevoie de rabdare si dragoste. Iar Paula este tot timpul aproape de el."


"Sentiment al jertfei de sine"

Preotul Iosif Moldovan din Ciucea, cel care i-a logodit pe Paula si Florin, spune ca virtutea si sacrificiul tinerei femei este placut lui Dumnezeu. "De obicei, vedem in jur exemple de dragoste carnala. Acum, in postul Pastilor, Mantuitorul ne cere mai mult sa ii urmam exemplul, sa ne jertfim pentru semenii nostri. Dorinta Paulei de a sta alaturi de Florin, in orice conditii, este de admirat. Fata are un sentiment al iubirii si al jertfei de sine", spune preotul Moldovan.

Iubirea de portelan

Paula este o femeie cu un optimism molipsitor. Asta nu inseamna ca ea sta cu gura pana la urechi de dimineata pana seara, vorbeste mult si gesticuleaza voios. Dimpotriva! Ce iti creeaza senzatia ca Paula poate muta muntii din loc sunt ochii ei negri, hotararea cu care priveste, vocea calma si vorbele-i masurate.

Asa se face ca, dupa discutia cu ea, am avut impresia ca voi intalni un Florin nu pe deplin refacut, dar, oricum, un om care se putea ridica si umbla. Asta a fost si ratiunea pentru care, tot drumul spre casa din comuna Ciucea, in care statea Florin, am avut o permanenta stare de bine! Am fredonat o melodie tampitica pe care o auzisem dimineata la radio, am ascultat cu interes o discutie despre bricege si am mancat un kiwi - fructe din care nu gust de obicei... Odata ajuns in fata casei lui Florin, mi s-a schimbat brusc si inexplicabil aceasta stare de bine, pe care o avusesem tot drumul. Eram nelinistit. Simteam ca voi vedea ceva ce ma va marca mult timp... Am intrat tiptil si l-am vazut... in acea fractiune de secunda, imaginea pe care mi-o facusem despre el s-a facut tandari. Din cel care, pana la accident, fusese un puternic sofer de TIR, ramasese o umbra... Degetele care strangeau volanul cu forta, care comandau miile de tone de incarcatura, acum erau aidoma cu ale unui violonist.

Sedea intins, ghemuit sub o paturica. L-am ajutat sa se ridice in capul oaselor si l-am facut atent la ce va urma. Am dat drumul televizorului. Pe ecran a aparut Paula cu mesajul de dragoste. Dupa ce a trait fiecare cuvant al Paulei, dupa ce s-a hranit din imaginea femeii iubite care-i vorbea, Florin s-a prabusit pe locul de unde il ridicasem.

Pentru o secunda, trupul lui slab si plapand s-a arcuit brusc, cu o putere si o violenta care aduceau aminte de forta omului care fusese odinioara. Si-a ingropat fata in perna cu disperarea celui care nu mai vrea sa vada de aici incolo nimic. Scancetul lui s-a transformat intr-un urlet neomenesc. Plangea uscat, asa cum fac oamenii prabusiti de o mare durere... Intr-un tarziu si-a miscat capul si am putut sa-l privesc. Avea in ochi neputinta, durerea si ura impotriva sortii, iar pupilele ii tremurau fin si nervos, ca sabia abia iesita din teaca unui samurai. Acesta a fost momentul in care Paula a intrat timid, in odaie si s-a apropiat de el. Cand a vazut-o, Florin a dat din cap intr-o miscare aproape invizibila, al carei inteles nu putea fi talmacit decat de ei doi. Insa, in ochii lui se puteau citi limpede fericirea, recunostinta si dragostea fata de femeia lui. In acele clipe, pentru Florin nu existau decat Dumnezeu si un singur om. Paula lui.

Dupa intalnirea cu Paula si Florin, am simtit un gol in stomac. Acum stiu ce era cu starea mea de neliniste ... urma sa vad cum arata dragostea.
Iubirea are chipul de portelan.

×
Subiecte în articol: dragoste florin