x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Litoral - Amenzi pentru mizerie

Litoral - Amenzi pentru mizerie

09 Iul 2004   •   00:00

TURISM

Camere de hotel fara veioze, cu prize defecte, mochete uzate, saltele rupte sau igrasie pe tavan. Cam asa arata unele hoteluri de pe Litoralul romanesc in sezonul estival 2004, hoteluri care au pretentia de a gazdui cat mai multi turisti si de a le lua banii pentru serviciile oferite. In perioada 25 - 30 iunie echipele Autoritatii Nationale de Turism (ANT) au controlat 18 hoteluri si 16 unitati de alimentatie publica din statiunile Mamaia, Costinesti, Eforie Sud, Eforie Nord, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, Vama Veche si 2 Mai si au dat amenzi in valoare de 365 milioane de lei pentru neregulile constatate.

FARA MEDIC. Pe plaja din Neptun nu exista posturi de prim-ajutor, deci turistii trebuie sa se descurce singuri in caz de nevoie. O alta problema descoperita de echipele de control este lipsa iluminatului pe aleile de acces catre structurile de primire, abatere constatata in toate statiunile.

In unele camere din complexul hotelier Atena din Saturn mocheta era uzata, exista igrasie pe tavan, saltelele erau rupte, prizele erau defecte. Din camere lipseau trusa ac/ata, dezodorizante WC, covorase antiderapante si sacii menajeri. Camerele din hotelul Camelia din Jupiter nu aveau veioze. Hotelul Histria din Mamaia a fost amendat cu 40.000.000 lei pentru ca pe holuri si in camere era igrasie, cearsafurile erau rupte si murdare, lipsea apa calda, iar grupurile sanitare erau murdare. Pentru obstructionarea controlului, hotelul a mai primit o amenda de 300 milioane lei. (Iohanna Onaca)

×