x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Mezinul bavarez isi arata coltii

Mezinul bavarez isi arata coltii

01 Iul 2004   •   00:00

AUTO

La inceputul saptamanii, Automobile Bavaria a lansat, in premiera pentru Romania, noul BMW Seria 1, simultan cu prezentarea la München a masinii catre presa internationala.
CATALIN FAINISI

BMW este cunoscut ca un producator de masini cu un pronuntat caracter sportiv, ce nu face nici o concesie atunci cand vine vorba de obtinerea unor performante deosebite. Observand tendintele pietei de consum, constructorul bavarez a simtit nevoia de a se plasa pe piata masinilor compacte, unde, conform predictiilor specialistilor, va detrona Volkswagen Golf, "regina" acestui segment.

EVENIMENT. BMW si-a lansat noua "bijuterie" in Romania simultan cu acelasi eveniment international de la München, unde se afla fabrica bavarezilor. Seria 1 este o masina aparte in clasa compacta, fiind singura care poseda tractiune pe puntea din spate, traditie de familie. Este vorba de un automobil care are o clasa in plus fata de adversarele sale, mai ales prin prisma motorizarilor puternice (porneste de la 1,6 litri, pe benzina, ce dezvolta 115 cai putere) caracteristice acestor masini, precum si a dotarilor de lux preluate de la "surorile" mai mari.

PROTECTIE. Siguranta mezinului familiei BMW este la cel mai inalt nivel, deja clasicele sisteme de control dinamic al stabilitatii (DSC), respectiv de control dinamic al franelor (DBC) fiind completate de o serie de airbaguri frontale, laterale si pentru cap.

Preturi incepand cu 16.900 euro

BMW Seria 1 dispune de patru variante de motorizare (doua pe benzina si doua Diesel), toate acestea depasind 100 de cai putere. "Benzinarele" sunt disponibile in versiunile de 1,6 litri (115 CP), respectiv 2 litri (150 CP) si pornesc de la 16.900 euro, respectiv 19.900 euro (preturi fara taxe). Celelalte doua variante sunt propulsate de motoare de 2 litri, ce dezvolta 122 CP, respectiv 163 CP. Noul model BMW este vizibil mai scump decat principalul rival, Volkswagen Golf, care porneste, in versiunea de baza (1,6 litri si 115 CP) de la 13.655 euro, fara taxe, dar este superior din punct de vedere al dotarilor si al performantelor pe sosea.

Zeppelinul BMW a survolat Romania

Lansarea Seriei 1 a reprezentat pentru BMW si un prilej pentru prezentarea Zeppelin-ului NT, cel mai mare dirijabil din lume. La 75 de ani de la zborul primului Zeppelin, concernul bavarez a avut ideea de a lansa ambarcatiunea intr-o calatorie trans-europeana, survoland mai multe orase importante din Europa de Est, cum ar fi Praga, Bratislava, Zagreb, Belgrad, Sofia, Istanbul, Bucuresti sau Constanta. In Romania, Zeppelinul va sta timp de opt zile, in perioada 26 iunie - 4 iulie, are autonomie de zbor de 900 de kilometri si se poate deplasa cu o viteza maxima de 80 de kilometri pe ora.
×