x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Moeciu, satul pensiune

Moeciu, satul pensiune

29 Noi 2004   •   00:00

Picnicuri pe zapada, la marginea padurii, cu lautari sau plimbari cu sania trasa de cai. Mancare ca la mama acasa si camere la preturi rezonabile. Acestea sunt ofertele pensiunilor rurale din Moeciu, judetul Brasov.

EUGENIA MIHALCEA

Click
OFERTA. Proprietarii pensiunilor din Moeciu, judetul Brasov, isi atrag clientii cu tot felul de bunatati
Peste 200 de pensiuni si vile din cele sase sate ale Moeciului isi asteapta turistii si in aceasta iarna. Locurile de Revelion insa sunt de mult date, chiar daca in perioada Sarbatorilor de iarna, preturile la cazare au sarit pana la 50 de euro camera dubla pe noapte. Capacitatea de cazare la Moeciu variaza intre case cu doua camere, pana la adevarate minihoteluri cu 30 de camere, ca si sumele pe care trebuie sa le scoateti din buzunar, intre 600.000 de lei si 40 de euro pentru o camera pentru doua persoane.

PENSIUNI. Mai toti localnicii din Moeciu isi pun casele la dispozitia turistilor, undeva la 90% dintre sateni. Proprietarii o fac si pe ghizii pentru clientii lor, iar la cerere se pot face si plimbari la stana, pe timp de vara, pe un traseu usor de numai o ora. In acest sens, Primaria Moeciu vrea sa organizeze anul viitor o stana turistica, unde sa poata fi primiti turisti.

IN FAMILIE. Familia Mogan, trei fete si trei baieti s-au apucat pe rand de turism rural. Acum, cei sase au fiecare cate o pensiune, care mai mare, care mai mica. In afara de cazare, ei ofera si mancare cu specific romanesc, al zonei. Gelu Mogan care are Pensiunea Niculina este recunoscut in zona pentru inventiile sale, respectiv o sera sub forma de piramida, un teleschi care porneste din curtea lui si ajunge sus pe partie. Ridicat in 1982, la inceput numai localnicii urcau sa schieze. Acum, turistii care vor sa ajunga pe partie se inteleg cu Gelu Mogan la un pret pe zi si au parte de cate urcari vor ei, dupa cum povesteste proprietarul.

PARTIA DIN CURTE. O partie mica de schi de 500 de metri functioneaza de anul trecut la Moeciu, in incinta pensiunii Cheile Gradistei. Dar, dupa cum spune patroana Garbacea Dorina, are circuit inchis, numai pentru clientii pensiunii, numai daca nu sunt amatori se deschide pentru public.

TURISTII VIN LA CHISATOAREA
Click
Oamenii care trec prin Moeciu se opresc deseori, dupa cum spune un proprietar de pensiune, la Cascada Chisatoarea. Cu un nume destul de ciudat, care starneste zambete in randul turistilor romani, aceasta a ramas un mister pentru strainii care au calcat prin Moeciu. Asta din cauza ca ghizii nu stiu cum sa traduca exact numele locatiei si se feresc sa spuna ca denumirea inseamna locul unde faci pipi.

.

.

COZONACI
Totul a inceput de la un magazin numit Mama Cozonacilor, unde se vindeau preparate de patiserie apreciate in intreaga zona. Cozonacii sunt cei care au dat lovitura si atunci familia Dragan a inceput sa-si faca pensiunea in satul Simon din Moeciu.

In afara de placintele cu branza sau cu nuca, la numai 10.000 de lei bucata, sau cozonacii care costa 70.000 de lei, proprietarii ofera cazare cu 700.000 de lei pe noapte camera cu doua paturi. De asemenea, mai exista pachete de vacanta la preturi reduse, respectiv 8.400.000 de lei pentru doua persoane, 7 nopti, cu pensiune completa. De Craciun, pentru trei nopti, preturile sunt ceva mai mari, adica 150 de euro pentru trei nopti, doua persoane. In schimb, Revelionul a fost vandut de mult, inca din vara sau chiar din iarna trecuta, catorva persoane foarte incantate de locatie. Pe timp de vara, clientii isi pot pescui singuri masa, intrucat pensiunea are si pastravarie.

CAT COSTA CAZAREA IN BRAN-MOECIU
HOTEL/PENSIUNE
STELE
PERIOADÅ
PRET
Dorina, Bran HH

inainte de Sarbatori

Revelion

14 euro/camera*

46 euro/pers. *

Vila Rodica, Bran-Simon HH

inainte de Sarbatori

Craciun, 3 nopti

500.000 lei/dbl*

110 euro/pers. **

Andrei, Moeciu HHH

inainte de Sarbatori

Revelion

700.000 lei/camera*

55 euro/pers. *

Floare de Colt, Moeciu HHH

inainte de Sarbatori

Craciun

450.000 lei/camera*

40 euro/pers.*

Maria, Moeciu HHH

in sezon

Revelion, 4 nopti

600.000 lei/dbl*

250 euro/pers.**

Dor de Munte, Bran HHHH

Craciun

Revelion

40 euro/pers.*

50 euro/pers.*

Legenda: dbl - camera dubla; * pret/zi; ** pachet turistic
×
Subiecte în articol: moeciu euro/pers