x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Vechiul site Old site Suplimente Jurnalul Old Ninge in toata tara!

Ninge in toata tara!

13 Ian 2005   •   00:00

Vestea pe care schiorii au asteptat-o cel mai mult de la deschiderea sezonului de schi este confirmata de prognozele meteorologice. Va ninge, in sfarsit, in toata tara. Cele mai bune conditii de schi sunt in acest moment in Poiana Brasov, la Arieseni si la Stana de Vale.

ALEXANDRU NASTASE

ZAPADA. Schiorii se vor bucura in acest week-end de ninsoare
Cea mai buna zapada de pe partiile din tara este in continuare in localitatea transilvaneana Arieseni. Stratul de zapada masoara 75 centimetri. Se schiaza in conditii bune, iar instalatiile functioneaza. Asta in ciuda conditiilor meteorologice nu tocmai potrivite pentru schi: temperatura era ieri de 4 grade Celsius, iar cerul era innorat. Pentru zilele urmatoare se anunta ninsoare. Situatia este asemanatoare si la Stana de Vale, unde zapada are, in continuare, 120 de centimetri. Drumurile de acces spre statiune au fost deblocate, insa pentru acest week-end se anunta din nou ninsori. In statiunea Azuga, problemele cu partiile s-au mai rezolvat, insa in continuare in partea de sus a Soricai sunt multe pietre. Se schiaza insa foarte bine in portiunea cu zapada artificiala. Stratul de zapada era in aceasta zona de 20 de centimetri. Ieri se inregistra -1 grad, iar cerul era senin. In Maramures, partia de la Borsa era acoperita cu un strat de 30 de centimetri la baza si 50 de centimetri langa teleschi. Cerul era innorat, iar temperatura coborase la -1 grad. Si in aceasta regiune s-au anuntat ninsori. In conditii grele se schiaza in continuare pe partiile din Harghita Bai. Stratul de zapada nu depasea in continuare 10 centimetri. Temperatura aerului nu depasea ieri 0 grade, iar cerul era innorat. Se schiaza si la Vatra Dornei, in ciuda temperaturii destul de scazute: -5 grade. Stratul de zapada este neuniform, atingand pe unele portiuni numai 10 centimetri. Prognoza meteorologica indica precipitatii abundente.

POIANA BRASOV
ANIMATIE. Dupa linistea din timpul saptamanii, partiile se pregatesc din nou pentru agitatia week-end-ului
Conditii foarte bune de schi in statiunea Poiana Brasov, pe partiile Bradul, Sulinar si Lupului. De asemenea, se poate schia in conditii bune pe toate celalalte partii din statiune si pe cele de la Postavarul. Ieri insa turistii nu s-au inghesuit pe partii, dupa-amiaza partia Bradul fiind aproape goala. Cele cateva zeci de schiori care au coborat partia au putut profita din plin de vremea insorita din Poiana. Pentru sfarsitul de saptamana, estimarile indica faptul ca stratul de zapada nu va depasi 30 de centimetri pe partiile de la Postavarul si 40 de centimetri pe partia Bradul. Temperatura aerului nu va cobori sub -2 grade Celsius, astfel incat sunt indeplinite toate conditiile pentru un week-end reusit la schi.

VACANTA MEA E CEA MAI TARE
Catalin Gafton, in vacanta de iarna
Esti pasionat de schi? Te distrezi de minune si vrei sa ne impartasesti experienta ta pe cele mai tari partii? Pune mana pe aparatul de fotografiat sau pe telefonul mobil si trimite-ne fotografia vacantei tale la schi la adresa partie@jurnalul.ro. Cele mai spectaculoase fotografii vor fi date la ziar.
INFO
×
Subiecte în articol: zăpadă centimetri